Reakcia KOALÍCIE na inauguráciu prezidenta: Politika pokoja a zmierenia

NETKY.SK • 16 Jún 2024, 09:47 • 2 min
Reakcia KOALÍCIE na inauguráciu prezidenta: Politika pokoja a zmierenia

BRATISLAVA - Ministri po inaugurácii prezidenta SR Petra Pellegriniho podčiarkujú jeho politiku pokoja a zmierenia. Želajú mu úspešné vykonávanie prezidentského mandátu.

slovakia

left justify in out

"Aj touto cestou mu blahoželám a želám mu šťastné a profesionálne rozhodnutia v prospech záujmov Slovenska a občanov Slovenskej republiky," napísal na sociálnej sieti minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Šéf rezortu diplomacie Juraj Blanár (Smer-SD) upozornil, že prezident je zároveň veliteľom Ozbrojených síl SR. "Nech napĺňanie vášho významného mandátu prispeje k úspešnej budúcnosti našej vlasti a našej štátnosti," zaželal novej hlave štátu. Minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SD) je hrdý na to, že Slovensko má prezidenta všetkých ľudí.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) verí, že Pellegriniho politika pokoja a zmierenia nájde odozvu v spoločnosti a upokojí a zjednotí rozdelenú spoločnosť. "Do Prezidentského paláca prichádza politik, u ktorého bol a je človek a jeho život vždy na prvom mieste," zdôraznila.

Do úradu nastupuje podľa podpredsedu vlády SR pre plán obnovy a eurofondy Petra Kmeca (Hlas-SD) sociálno-demokratický politik, "ktorý bude dôstojne reprezentovať Slovensko na medzinárodnej scéne a vždy zastupovať jeho národnoštátny záujem".

Minister envirorezortu Tomáš Taraba (nominant SNS) verí, že Pellegrini bude dôstojne reprezentovať prezidentský úrad tak, ako na vysokej úrovni adresoval Slovákom svoj inauguračný prejav.

Inauguračný prejav prezidenta SR Petra Pellegriniho bol štátnický a vlastenecký, uviedol tlačový odbor strany Smer-SD. Strana považuje za dôležité, že v rámci inauguračného prejavu zaznelo, že sa Slovensko musí zomknúť a každý musí vedieť rešpektovať iné názory. "Držme palce Petrovi Pellegrinimu," zdôraznil Smer-SD.

 

Predseda koaličného Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok praje novému prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu, aby sa jeho vízia o spojenom Slovensku a búraní vzájomných múrov stala čím skôr realitou. "Som presvedčený, že Slovensko má oddnes tú najlepšiu hlavu štátu, akú môže mať," uviedol Šutaj Eštok na sociálnej sieti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: facebook.com, Foto: tvnoviny.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies