Izraelská armáda: Na čo slúži každodenná taktická prestávka na juhu Gazy

NETKY.SK • 16 Jún 2024, 11:21 • 2 min
Izraelská armáda: Na čo slúži každodenná taktická prestávka na juhu Gazy

JERUZALEM - Izraelská armáda v nedeľu oznámila, že v časti južného Pásma Gazy bude počas dňa denne "takticky pozastavovať vojenskú činnosť", aby zjednodušila dodávky pomoci. Informovala o tom AFP.

slovakia

left justify in out

Armáda vo vyhlásení uviedla, že "miestne taktické prerušenie vojenskej činnosti na humanitárne účely bude prebiehať od 8.00 do 19.00 každý deň až do odvolania pozdĺž cesty, ktorá vedie od hraničného priechodu Kerem Šalom k ceste Salah al-Din a ďalej na sever".
 
Vojnu medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas odštartoval Hamas útokom na Izrael 7. októbra, pri ktorom palestínski ozbrojenci zabili 1 200 ľudí a viac ako 250 ďalších uniesli.
 
Pri následnej izraelskej ofenzíve prišlo o život už približne 37 000 Palestínčanov, uvádza ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gazy, kontrolovanej hnutím Hamas.

Obrazok
Zdroj: timesofisrael.com


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AFP, Foto: Izraelskí vojaci / edition.cnn.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies