Obľúbená turistická destinácia v Číne: Na toalety nainštalovali merače času

NETKY.SK • 17 Jún 2024, 13:20 • 2 min
Obľúbená turistická destinácia v Číne: Na toalety nainštalovali merače času

Čínske budhistické jaskyne Yungang, ktoré sa pýšia 51 000 sochami vytesanými pred približne 1 500 rokmi, sú nesporne veľkolepou atrakciou. V posledných dňoch si však toalety v tejto lokalite zapísanej v Zozname svetového dedičstva UNESCO vyslúžili viac pozornosti než úchvatné výhľady.

slovakia

left justify in out

Video, ktoré sa nedávno zdieľalo na sociálnych sieťach, ukazuje sadu časomerov nainštalovaných nad radom toaliet. Každá kabínka dostala osobitné digitálne počítadlo.
 
Keď je kabínka neobsadená, na pixelovej LED obrazovke sa zelenou farbou zobrazí slovo "prázdna". Ak sa používa, zobrazuje počet minút a sekúnd, počas ktorých sú dvere zamknuté.
 
Pôvodné video údajne urobil návštevník, ktorý ho poslal do štátnych miestnych novín Xiaoxiang Morning Herald. "Zistil som, že je to technologicky dosť pokročilé, takže nemusíte stáť v rade vonku alebo klopať na dvere toalety," citoval denník návštevníka. "Ale tiež mi to prišlo trochu trápne. Mal som pocit, že ma niekto monitoruje."

Čínske budhistické jaskyne Yungang
Čínske budhistické jaskyne Yungang
Zdroj: Getty Images

Zamestnanec atrakcie povedal denníku Xioxiang Morning Herald, že časovače boli nainštalované, aby sa vyrovnali s nárastom návštevníkov atrakcie.
 
"Nie sú tam preto, aby kontrolovali dobu, počas ktorej môžete používať toalety," citovali noviny zamestnanca.
 
Štátne noviny Nanchang Evening News citovali zamestnanca parku, ktorý uviedol, že časovač je v prevádzke od 1. mája tohto roku a je predovšetkým bezpečnostným opatrením, "ktoré zabezpečuje pohodu všetkých hostí v prípade, že niektorí hostia používajú toaletu dlhší čas a nastane mimoriadna situácia".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: CNN / Xioxiang Morning Herald / Nanchang Evening News, Foto: Časovače na toaletách / nypost.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies