Zápach v jazierku. Ako sa ho zbaviť?

NETKY.SK • 17 Jún 2024, 09:30 • 2 min
Zápach v jazierku. Ako sa ho zbaviť?

K letnej pohode na terase priam neodmysliteľne patrí záhradné jazierko, ktoré často neplní len dekoračnú úlohu. Okrem spríjemnenia vyznenia celej záhrady totiž zároveň ochladzuje okolie, a v určitých prípadoch môže slúžiť aj na kúpanie či chov rýb. Okrem mechanického čistenia treba myslieť aj na udržiavanie biologickej rovnováhy a elimináciu zápachu.

slovakia

left justify in out

O zápach sa postarajú baktérie
Je rozdiel, či je jazierko čisté na pohľad, ale aj v skutočnosti, ak sa pozriete na zloženie vody, prípadne či ide z jazierka nežiaduci zápach. Dôležitým údajom je hodnota pH, ktorá sa dá zmerať aj svojpomocne papierikom. Voda v záhradnom jazierku by mala mať pH medzi 6,5 až 7,7. Práve takáto hodnota môže dopomôcť k želanej biologickej rovnováhe. K rovnováhe i eliminácii spomínaného zápachu môžu výrazne dopomôcť baktérie do      jazierka, ktoré stačí pridať do vody.

Fungujú na prírodnom základe
Nečistoty či zápach v jazierku sú naozaj nepríjemné. Najmä zápach je nekomfortný pre vás i návštevy, ktoré by ste chceli u seba doma na záhrade privítať. Jeho príčinou býva práve vychýlenie biologickej rovnováhy či nahromadenie nečistôt, ktoré sa potom rozkladajú na dne. Účinným spôsobom ako sa tomu vyhnúť sú práve baktérie do záhradného jazierka. Prípravky s obsahom týchto prospešných baktérií sú vyrábané na prírodnom základe, nemusíte sa teda obávať, že by mali akékoľvek ďalšie nežiaduce vplyvy.

Pomôžu aj inde

Účinnosť prospešných baktérií sa nekončí pri záhradných jazierkach. Dajú sa použiť pri eliminácii zápachu, kalu či penenia aj v domácich čističkách odpadových vôd, žumpách, latrínach či suchých WC. Aj baktérie do septiku účinne odstraňujú neželané javy, a tiež vychádzajú z prírodného základu. Predstavujú účinné, ekologické a moderné 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: NGUYEN NGOC TIEN from Pixabay, článok obsahuje sponzorované odkazy
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies