India: Zrážka dvoch vlakov – najmenej 13 obetí a vyše 30 zranených. Vozeň takmer kolmo vo vzduchu + VIDEO

NETKY.SK • 17 Jún 2024, 10:13 • 2 min
India: Zrážka dvoch vlakov – najmenej 13 obetí a vyše 30 zranených. Vozeň takmer kolmo vo vzduchu  + VIDEO

NAÍ DILLÍ - Najmenej 13 obetí na životoch a vyše 30 zranených si na severovýchode Indie vyžiadala zrážka osobného a nákladného vlaku. Informovala o tom hlavná ministerka štátu Západné Bengálsko Mamata Banerdžíová. Na mieste zasahujú záchranné zložky. Správu sprostredkovali agentúry Reuters a AFP.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo v okrese Dárdžiling, uviedla Banerdžíová na sociálnej sieti X.
 
Spresnila, že do rýchlika Káčaňdžunga, ktorý spája indické štáty Ásám a Tripura so Západným Bengálskom, narazil nákladný vlak, podrobnosti doposiaľ neboli bezprostredne známe. Stav približne 30 zranených nebol život ohrozujúci, píše Reuters.
 
Na miesto nešťastia urýchlene vyslali lekárov, sanitky aj tímy určené pre katastrofy. Podľa predstaviteľov tamojších železníc existujú obavy, že vo vozňoch zostalo zakliesnených viacero osôb.

Na záberoch z miestnych médií bolo vidieť hromadnú nehodu medzi dvoma vlakmi, pričom jeden vozeň bol takmer kolmo vo vzduchu a na mieste nehody sa pohybovali záchranári a miestni obyvatelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters / AFP / CNN / The Independent, Foto: sana.sy
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies