Pellegrini: Mám ambíciu byť aktívnejší a silnejší prezident, než boli moji dvaja predchodcovia

NETKY.SK • 18 Jún 2024, 14:54 • 2 min
Pellegrini: Mám ambíciu byť aktívnejší a silnejší prezident, než boli moji dvaja predchodcovia

BRATISLAVA - Prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini má podľa jeho slov ambíciu byť dinamickejší, aktívnejší a silnejší prezident, ako boli jeho dvaja predchodcovia Andrej Kiska a Zuzana Čaputová.

slovakia

left justify in out

Pellegrini je pripravený vetovať zákony, ktoré by sa odklonili od plnenia Programového vyhlásenia vlády, na ktorom sa podieľal aj on sám ešte ako predseda strany Hlas-SD. Vetovať bude aj tie zákony, ktoré odbočia od cieľa zvýšiť kvalitu života obyvateľov alebo neprospejú Slovensku.

Chce sa tiež častejšie zúčastňovať zasadnutí vlády a parlamentu. Parlament bude chce navštevovať pri riešení zásadných tém a zlomových udalostiach. Prezident by mal navštevovať parlament aspoň raz do roka pri prednesení správy o stave republiky.

"Všade tam, kde budem vidieť, že vláda napĺňa programové vyhlásenie, ktorého spoluautorom som bol ešte aj ja, a že úkony alebo činy budú smerovať k zlepšovaniu života ľudí, vláda bude mať moju plnú podporu," povedal Pellegrini. 

"Som pripravený aj zákony alebo aktivity vlády, ktoré by nespĺňali tento účel, o ktorom by som bol presvedčený, že nie je na prospech Slovenskej republiky, vracať a zásadne svoj názor vyjadriť aj verejne priamo verejnosti, ale aj vláde," dodal.

Vyhlásil, že je pripravený dvihnúť svoj varovný prst tam, kde by sa vláda odklonila od cieľa smerovania k zlepšovaniu života ľudí a Programového vyhlásenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: Peter Pellegrini / washingtontimes.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies