Vláda bude rokovať o pozemkových úpravách

NETKY.SK • 19 Jún 2024, 09:12 • 2 min
Vláda bude rokovať o pozemkových úpravách

BRATISLAVA - Vláda bude rokovať o situácií v okresoch Poltár a Rimavská Sobota. Mala by riešiť aj návrh novely zákona o pozemkových úpravách, pozemkových úradoch, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkovom fonde a pozemkových spoločenstvách.

slovakia

left justify in out

Hodnotenie úrovne rozvoja okresov v budúcnosti by sa malo zmeniť. Súčasné kritérium miery nezamestnanosti sa má rozšíriť o ďalšie oblasti, ako napríklad demografické trendy, teda prístup k základným utilitám.

Tie majú veľký vplyv na podobu a kvalitu života v regiónoch, dostupnosť verejných služieb, ako aj obslužnosť územia. Vyplýva to z návrhu legislatívneho zámeru zákona o podpore prioritných okresov, o ktorom bude v stredu rokovať vláda v Rimavskej Sobote.

Hlavný bod programu výjazdového rokovania vlády je Analýza sociálno-ekonomickej situácie a vybraných problémov okresov Rimavská Sobota a Poltár s návrhmi na zlepšenie v hospodárskej a sociálnej oblasti.

Kabinet by sa mal zaoberať aj návrhom novely zákona o pozemkových úpravách, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkových úradoch, pozemkovom fonde a o pozemkových spoločenstvách.

To by malo upraviť bezplatný prevod pozemkov štátu v správe Slovenského pozemkového fondu na obce a vyššie územné celky. Novelu by následne mal parlament prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: hnonline.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies