Rezort obrany dostal ďalšiu ponuku z Francúzska a Talianska v súvislosti so systémami protivzdušnej obrany

NETKY.SK • 19 Jún 2024, 14:10 • 2 min
Rezort obrany dostal ďalšiu ponuku z Francúzska a Talianska v súvislosti so systémami protivzdušnej obrany

RIMAVSKÁ SOBOTA - Robert Kaliňák priznal, že rezort obrany dostal aj ďalšiu ponuku z Francúzska a Talianska v súvislosti so systémami, ktoré budú zavádzané v roku 2025. V prípade obstarania nových systémov protivzdušnej obrany ostávajú dve ponuky z Izraela, možnosťou je aj kombinácia oboch systémov.

slovakia

left justify in out

Po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v Rimavskej Sobote to uviedol podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák.

Priznal, že rezort obrany dostal aj ďalšiu ponuku z Francúzska a Talianska v súvislosti so systémami, ktoré budú zavádzané v roku 2025. "Je to z nášho pohľadu opäť atraktívna ponuka, takže sa tým zaoberáme na dennodennej báze," uviedol Kaliňák.

Vysvetlil aj to, že proces ešte stále nie je ukončený. "Verím, že to čo najskôr doriešime, termíny však dávať nebudem," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: hlavnydennik.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies