Newyorčania oslávili Deň nezávislosti Afroameričanov napriek vlne horúčav

NETKY.SK • 20 Jún 2024, 17:15 • 2 min
Newyorčania oslávili Deň nezávislosti Afroameričanov napriek vlne horúčav

NEW YORK - Afroameričania v New Yorku sa v stredu pripojili k ostatným, aby si pripomenuli koniec otroctva v Spojených štátoch (známy aj ako Juneteenth), keďže vlna horúčav spaľuje severovýchod a stredozápad krajiny.

slovakia

left justify in out

V samotnom New Yorku sa v stredu naplánovalo viac ako 20 tematických podujatí s kultúrnymi a hudobnými vystúpeniami, seminármi, umením, rozprávaním príbehov, športom a ďalšími udalosťami na oslavu oficiálneho júnového dňa národnej nezávislosti, federálneho sviatku.

Umelci Scores of Black usporiadali v stredu okolo poludnia vonkajší živý koncert na Times Squares pod záštitou Broadway League. Predstavenie z viac ako desiatich broadwayských predstavení prilákalo stovky Newyorčanov a turistov.

Prezentáciu živej hudby, tanca a premietanie filmov bolo na programe v stredu popoludní aj v Múzeu pohyblivého obrazu v Queense.

Okrem toho, 15. ročník Juneteenth NY Festival v Brooklyne oslavuje Juneteenth už týždeň. "Jún je dňom, ktorý by všetci Newyorčania a všetci Američania mali hrdo ctiť, keď sa prísľub slobody konečne začal zhodovať s realitou černochov. Ale ako všetci vieme, bol to len začiatok dlhšieho boja," povedal Eric Adams, druhý černošský starosta New Yorku.

Pri tejto príležitosti Adams usporiadal oslavu s Afroameričanmi vo svojom oficiálnom sídle Gracie Mansion. Pripomenul tiež Newyorčanom, aby sa chránili pred horúčavami na plážach, ovlažovaním alebo na tienistých lavičiek pri stúpajúcich teplotách.

Uvádza sa, že približne 75 miliónov Američanov od Veľkých jazier až po Stredný Atlantik a severovýchod boli v stredu varovaní pred nadmernými horúčavami.

Viac ako 250 miliónov Američanov zažije tento týždeň vysokú teplotu najmenej 32 stupňov Celzia, najmä vo východnej časti krajiny.

Umelci usporadúvajú 19. júna 2024 predstavenie na oslavu Juneteenth v New Yorku v Spojených štátoch amerických.
Umelci usporadúvajú 19. júna 2024 predstavenie na oslavu Juneteenth v New Yorku v Spojených štátoch amerických.
Zdroj: Xinhua / Liu Yanan


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Liu Yanan
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies