Zabijak, ktorého jednoducho nejde zastaviť: Pripíše si Václav Sivák svoje 30. víťazstvo?

NETKY.SK • 24 Jún 2024, 12:45 • 2 min
Zabijak, ktorého jednoducho nejde zastaviť: Pripíše si Václav Sivák svoje 30. víťazstvo?

Český postojár Václav Sivák patrí k najlepším európskym kickboxerom naprieč všetkými váhovými kategóriami. V Česku ani na Slovensku nemá konkurenciu a o svojej tvrdosti presvedčil aj mnohých kvalitných bojovníkov zo sveta. Prvú kariérnu porážku medzi profesionálmi mu naposledy neuštedril ani Adam Król.

slovakia

left justify in out

BadBoy sa tentokrát predstaví po dlhšom čase na slovenskej pôde a bude súčasťou turnaja RFA 18 v Žiline. Sivák to má doposiaľ v profi 29-0 a pokiaľ predvedie výkon ako v posledných zápasoch, svojho premiérového premožiteľa nenájde ani tentokrát. Galavečer prebehne 19. októbra a vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.

Neohrozený šampión
Ktorýkoľvek promotér, ktorý mal tú česť spolupracovať s Václavom Sivákom, zakaždým riešil rovnaký problém - nájsť Sivákovi adekvátneho súpera. Vedeniu RFA sa to zakaždým podarilo, o čom svedčí fakt, že Sivák pod touto organizáciou ukončil pred limitom len jeden zápas. Ním bol duel s Ruslanom Tokhtarovom, ktorého ukončil na TKO vo 4. kole.

Alexis Laugeois, Patrik Záděra, Christopher Hopp a Adam Król síce dokázali prežiť jeho nátlak až do bodového rozhodnutia, no vždy s rovnakým výsledkom. Sivák bol na bodoch viac než presvedčivý a doposiaľ bola pri jeho zápasoch vždy nejasnosť len ohľadom toho, či súpera ukončí alebo vyhrá až na body.

To bol prípad predovšetkým prvého titulového zápasu v RFA s Patrikom Záděrom, ktorého brutálnym high kickom takmer poslal do spánku. V posledných dvoch zápasoch však zvolil skôr vyčkávaciu stratégiu. Napriek tomu, že šlo o dominantné triumfy, diváci predsa len čakali od českého zabijaka niečo navyše. 

Obrazok
Zdroj: RFA/Matúš Zeťák

Šanca na jubilejnú výhru
Mať v bojových umeniach bezchybné skóre bez porážky je v bojových umeniach skutočný unikát. Pre postojové disciplíny to platí ešte dvojnásobne, keďže na rozdiel od MMA, v postoji zvyknú mať bojovníci o dosť väčší počet zápasov. Ani to však nazabránilo tomu, aby Sivák nazbieral skóre 29-0, ktoré sa pokúsi zaokrúhliť na tridsiatku na októbrovom turnaji v Žiline. Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies