V Policajnom zbore realizujú prednášky na podporu duševného zdravia

NETKY.SK • 24 Jún 2024, 13:39 • 2 min
V Policajnom zbore realizujú prednášky na podporu duševného zdravia

BRATISLAVA - Policajný zbor (PZ) sa zaoberá aj duševným zdravím svojich príslušníkov. Na podporu sa realizujú rôzne prednášky a druhy psychologického vzdelávania. Pre policajtov sú k dispozícii i služobní psychológovia. Uviedlo to Ministerstvo vnútra (MV) SR v súvislosti s júnom, mesiacom duševného zdravia mužov.

slovakia

left justify in out

"Príslušníci PZ sa v rámci služobnej prípravy zúčastňujú aj na psychologickej príprave, ktorá prebieha už vyššie spomenutou formou prednášok. (...) Každý nadriadený má zároveň možnosť osloviť príslušné psychologické pracovisko (sú zriadené na každom krajskom riaditeľstve PZ a na niektorých vybraných útvaroch PZ) a dohodnúť si prednášky alebo iný druh vzdelávania podľa aktuálnej potreby," poznamenal hovorca rezortu Matej Neumann.

Nadriadení majú v prípade zistenia problémov u členov PZ možnosť osloviť služobných psychológov. S nimi sa nastaví ďalší postup, respektíve forma psychologickej starostlivosti. "Interný predpis o psychologickom vyšetrení im umožňuje u konkrétneho policajta vykonať kontrolné psychologické vyšetrenie, napríklad pri zhoršení správania sa policajta v kolektíve, pri jeho impulzívnom správaní, neprimeraných agresívnych prejavoch a podobne," dodal hovorca.

Nárast duševných problémov u príslušníkov PZ v súvislosti s výkonom povolania rezort na základe psychologických vyšetrení realizovaných do konca vlaňajška nezaznamenal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MV SR / PZ, Foto: MV SR (archívna snímka)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies