Raši: Slovensko a jeho regióny sa nedajú riadiť z Bratislavy

NETKY.SK • 24 Jún 2024, 13:06 • 2 min
Raši: Slovensko a jeho regióny sa nedajú riadiť z Bratislavy

VIŠŇOVÉ - Prebehol v poradí už 19. medzirezortný deň Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Tentokrát minister navštívil okresy Žilina a Bytča. Minister Raši je presvedčený, že rozhodnutia by sa nemali robiť len na ministerstvách bez diskusie, ale mali by byť prekonzultované s obcami a mestami.

slovakia

left justify in out

Raši oznámil, že plánuje na jeseň veľký regionálny kongres so starostami a primátormi. Presun kompetencií a povinností na mestá a obce by podľa neho mal byť naviazaný aj na podporu štátu.

Na dnešnom stretnutí minister informoval starostov o zákonoch, ktoré rezort investícií pripravuje. "Novela zákona o verejnom obstarávaní, ktorá bola schválená v parlamente, zásadne zjednodušuje obstarávanie v našich obciach a regiónoch. Jej výsledkom bude, že peniaze, ktoré obec má bude môcť použiť bez akýchkoľvek problémov," dodal Raši.

Novela sa, podľa jeho slov, nestretla so žiadnou negatívnou reakciou. Nenašiel sa nikto, kto by potrebu novely spochybňoval. Raši avizoval, že vo štvrtok sa bude konať Rada vlády pre regionálny rozvoj. Rada plánuje rokovať o budúcom roku, aby sa život v mestách a obciach zjednodušil.

"Diskutovali sme aj o pláne, ako lepšie zabezpečiť budovanie vodovodov a kanalizácií v obciach," dodal Kaliňák. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Richard Raši, Foto: FB/Richard Raši
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies