V Grécku zomrelo v júni 6 turistov. Miestne úrady varujú pred horúčavami

NETKY.SK • 24 Jún 2024, 19:06 • 2 min
V Grécku zomrelo v júni 6 turistov. Miestne úrady varujú pred horúčavami

ATÉNY - Na gréckom ostrove Kréta zomrel nemecký turista, ktorý sa vydal na dlhú túru a zrejme zišiel z trasy, uviedli v pondelok miestne médiá. Ide už o šiesteho turistu, ktorý v júni zomrel v Grécku sužovanom mimoriadne teplým počasím.

slovakia

left justify in out

Nemec sa vydal na túru z obce Omalos v okrese Chania v nedeľu ráno, uviedla grécka verejnoprávna stanica ERT s odvolaním sa na úrady. Cieľom vychádzky 67-ročného turistu bola rybárska obec Sugia vzdialená vyše 30 kilometrov.

Jeho manželka ho nahlásila ako nezvestného v nedeľu popoludní. Podľa médií jej manžel predtým telefonoval a povedal, že sa necíti dobre.

Záchranári jeho telo našli a vyzdvihli helikoptérou v pondelok ráno v skalnatej a ťažko dostupnej oblasti známej ako Tripiti. Úrady predpokladajú, že muž stratil orientáciu a nesprávne odbočil. Prešiel pritom desiatky kilometrov z východiskového bodu na miesto, kde napokon našli jeho telo.

Ilustračné foto - turisti navštevujú pláž na ostrove Mathraki, Grécko, 18. júna 2024.
Ilustračné foto - turisti navštevujú pláž na ostrove Mathraki, Grécko, 18. júna 2024.
Zdroj: Reuters / Adonis Skordilis

Úmrtie Nemca je šiestym úmrtím zaznamenaným v júni v spojitosti s túrami, na ktoré sa vydali v Grécku turisti. Dve Francúzky a jeden Američan, ktorí taktiež išli na túry, sú už vyše týždňa zase nezvestní.

Grécke úrady varujú turistov, aby nepodceňovali horúčavy, a to predovšetkým v poludňajších hodinách. V Grécku panuje tento rok v júni mimoriadne teplé počasie, pričom teploty vzduchu tam prekračujú aj 40 stupňov Celzia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: dpa, Reuters, Foto: NBC News / Getty Images / dpa
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies