Druhá vojna s Iránom v zastúpení s Hizbolláhom je na spadnutie. Podľa pozorovateľov sa jej už nedá zabrániť (komentár Iva Samsona)

NETKY.SK • 24 Jún 2024, 20:10 • 2 min
Druhá vojna s Iránom v zastúpení s Hizbolláhom je na spadnutie. Podľa pozorovateľov sa jej už nedá zabrániť (komentár Iva Samsona)

Výbor moslimov proti antisemitizmu (CMAA) v Ontáriu vyzval moslimov na svete, aby odmietli zneužívanie islamu extrémistami. V kanadskom denníku National Post označil Hamas za teroristickú organizáciu a kritizoval útoky IRGC na Izrael. CMAA obvinil Hamas a Irán z masakrov zo 7. októbra 2023, podporil židovské komunity a odsúdil antisemitizmus. Výbor tiež pripomenul, že za civilné obete v Gaze je zodpovedný Hamas, nie Izrael.

slovakia

left justify in out

Hlas volajúceho na púšti

Za taký hlas sa dá označiť Výbor moslimov proti antisemitizmu (CMAA), ktorý má svoje sídlo v kanadskej provincii Ontário. Výbor vyzval všetkých muslimov na svete, aby odmietli „prekrúcania a militarizáciu našej viery islamskými extrémistami“. V jednom z najčítanejších celoštátnych kanadských denníkov (National Post) odsúdil organizáciu Hamas ako „teroristickú“ a kritizoval útoky Islamských revolučných gárd (IRGC) na izraelské územie pod názvom „Nie v mene islamu“.

Tým, ktorí zabudli na „malý holokaust“ zo 7. októbra 2023 v juhozápadnom Izraeli pripomenul, že to bol Hamas a jeho sponzor – Iránska islamská republika –, ktorí nesú zodpovednosť za masakry. Čo je kľúčové, za civilné obete z radov gazanských Arabov pri židovských protiútokoch neobviňuje Izrael, ale Hamas. ktorý túto vojnu rozpútal.

CMAA vyjadril solidaritu židovským obciam na celom svete v čase, keď sa na všetkých kontinentoch prebudili pradávne antisemitské pudy a už sa ani nepokúšajú skrývať sa za antisionizmus. Antisemitizmus sa stal módou revolučných a zabijackých inštinktov más, ktoré milujú agresiu a potrebujú k existencii nutnú dennú dávku adrenalínu. Zaútočili na Izrael a CMAA pripomenula niekoľko faktov, ktoré nie sú pre antisionistov (otvorene už nezakryte antisemitov) dvakrát príjemné:

„7. októbra 2023 teroristi vedení Hamasom zaútočili na Izrael, vstúpili na jeho zvrchované územie, vraždili, znásilňovali, mrzačili a unášali ľudí v mene islamu“.

„Obeťami boli nielen Židia a muslimovia, ale aj príslušníci iných náboženstiev patriacich k tridsiatke národov a národností“.

„Hamas a a Iránske revolučné gardy nemajú nijaké právo hovoriť v mene muslimov“.

„Počas bitúnkov teroristi počas vraždenia opakovane vzývali meno Alaha a súry (verše) z Koránu“.

Dnes sa snažia„oplakávať utrpenie a úmrtia gazanských civilistov, ale za ich smrť je zodpovedný Irán, ktorý finančne podporuje, glorifikuje a oslavuje Hamas“.

Izraelské bezpečnostné sily videné pri spálených autách pri vchode do Kibucu Alumim, neďaleko izraelsko-gazskej hranice, južný Izrael, 9. októbra 2023.
Izraelské bezpečnostné sily videné pri spálených autách pri vchode do Kibucu Alumim, neďaleko izraelsko-gazskej hranice, južný Izrael, 9. októbra 2023.
Zdroj: Flash90 / Yossi Zamir

Bieda amerického riešenia

Izrael a jeho hlavný podporovateľ – Washington – si v otázke Iránu, Gazy a arabského sveta rozumejú čoraz menej. V otázke „mierového riešenia“ Gazy a Iránu už vôbec nie. Z Iránu sa stal veľký regionálny hráč, z Gazy užitočný idiot, ktorý prežíva vďaka palestínskym multimiliardárom v exile, bohatým ropným štátom a organizáciám ako OSN a . Snom každého amerického prezidenta je vyriešiť „arabsko-izraelský“ problém a zapísať sa tak do dejín. Lenže každý americký prezident by si mal najprv prečítať Korán a až spätne Bibliu. Najmä Nový zákon.

Z dejín islamu by taký americký prezident dozvedel o masakrách židovských kmeňov (muži pozabíjaní, ženy znásilnené a deti predané do otroctva). Dôvod? Židia zradili! Takých od Židov „vyčistených“ dedín a miest by sme počas nacizmu našli v Európe tisíce. Túto historickú stigmu už tak ľahko nevymažete z našej historickej pamäti, v 13. storočí sa z islamského sveta presunula aj do Európy (paradoxne do Anglicka) a aj tam začal „hon na Židov“. Dostal sa aj do pevninskej Európy. Matne si z dejín pamätám na hromadnú popravu v Trnave koncom pätnásteho storočia. Dôvod? Vraj otrávili vodu v studniach, ako čistotná komunita roznášali infekcie medzi hygienicky nedbalými nežidmi, neskôr sa zamerali na vraždy kresťanských nemluvniatok, ktorých krv miešali do náboženského pečiva (macesy), aby Židom lepšie chutilo.

 

Vojna Iránu proti Izraelu naberá na obrátkach

O nastávajúcej vojne s Iránom (jeho šíitskou základňou v Libanone) pochybuje málokto. Izrael už evakuoval státisíce ľudí (väčšmi izraelských Arabov) zo svojej severnej hranice, Hizbolláh tam už namieril na židovský štát okolo 150. 000 rakiet. Vojna bude krutá, protiútoky na juh Libanonu a na samotný Bejrút sú samozrejmosťou. Také bombardovanie Libanonu sme už zažili v roku 2006, keď hnutie Hizbolláh, začal ostreľovať Izrael . V Gaze už Izrael vyhral, teraz ho čaká už nefalšovaná iránska realita.

Americký mierový plán prezidenta „Joea“ je pre Izrael neprijateľný. USA chcú vlastne židovskému štátu diktovať, či a ako sa má brániť. USA sa absurdne spoliehajú na prostredníctvo štátov ako Katar a Egypt – štát, ktorý umožnil Hamasu vybudovať desiatky (Izrael ich po obsadení Rafahu objavil asi päťdesiat a prešiel by nimi aj sovietsky kombajn). Tak toto asi cesta k mieru nebude.

Možno Hamas 7. októbra vyhral (Izraelčanov prekvapil), ale iránsky plán „A“ – zničiť Izrael a zabiť všetkých Židov sa nevydaril. Zato záložný plán „B“ – počkať na izraelskú odpoveď a vykrikovať do sveta, že Židia páchajú genocídu a držať si ich rukojemníkov, ktorí pomaly umierajú – gazanským Arabom vyšiel dokonale.

 

Najnovší americký plán je absurdný

Čo vlastne USA po Izraeli chcú? Bidenova administratíva to vidí v tomto poradí:

  1. Gazania prepustia niektorých rukojemníkov a pozostatky mŕtvych výmenou za prepustenie viacerých stovák gazanských kriminálnikov.
  2. O prepustenie ďalších rukojemníkov sa budú viesť rozhovory, pričom Izraelčania odídu z Pásma Gazy.
  3. USA pošlú pohlavárom Hamasu (rozumej okľukou do Kataru a Bahrajnu) a spol. miliardy dolárov na „obnovu“ pásma“.
  4. A Hamas dá čestné slovo, že už prestane s ďalšími útokmi.

No super návrh poctivej dohody! Byť americkým prezidentom je naozaj dobrodružstvo riskovať aj nemožné.

Izraelský vojak kráča vedľa stúpajúceho dymu po útokoch z Libanonu pri Kirjat Šmona na severe Izraela.
Izraelský vojak kráča vedľa stúpajúceho dymu po útokoch z Libanonu pri Kirjat Šmona na severe Izraela.
Zdroj: Al Jazeera / Reuters / Ammar Awad


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Ivo Samson, Foto: Iran International (na titulnej foto dym stúpa uprostred pokračujúcich cezhraničných bojov medzi Hizballáhom a izraelskými silami v Kirjat Šmona)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies