Ministerstvo obrany SR: Sliač máme vo vlastnej réžii

NETKY.SK • 25 Jún 2024, 10:44 • 2 min
Ministerstvo obrany SR: Sliač máme vo vlastnej réžii

LUXEMBURG - Štátny tajomník Martin Vojtašovič Ministerstva obrany SR absolvoval pracovné rokovanie v Luxemburgu. Prioritnou témou bola rekonštrukcia leteckej základne Sliač. Slovenská delegácia sa s NSPA (Agentúra NATO pre podporu a obstarávanie) dohodla na tom, že bude v dobudovaní infraštruktúry letiska pokračovať vo vlastnej réžii.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Martin Vojtašovič absolvoval s kolegami z Ministerstva obrany SR pracovné rokovanie v Luxemburgu, v sídle NSPA. Prioritnou témou bola rekonštrukcia leteckej základne Sliač. Slovenská delegácia sa s NSPA dohodla na tom, že bude v dobudovaní infraštruktúry letiska pokračovať vo vlastnej réžii.

“Bolo to veľmi korektné a priame rokovanie. NSPA chápe náš postoj, že musíme letisko Sliač dobudovať čo najskôr. Teraz je na nás, aby sme na národnej úrovni urýchlili procesy a mali rekonštrukciu plne pod kontrolou,” povedal v Luxemburgu štátny tajomník Martin Vojtašovič.

Strategické vojenské letisko Sliač potrebuje ministerstvo zrekonštruovať pre blížiaci sa prílet stíhačiek F-16. Prvé dve stíhačky F-16 z USA, ktoré nesú slovenský znak, priletia na Slovensko už o mesiac. Dočasne budú umiestnené na letisku v Kuchyni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo obrany SR, Foto: FB/Ministerstvo obrany Slovenskej republiky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies