Pellegrini poveril dvoch vedúcich diplomatických misií SR

NETKY.SK • 25 Jún 2024, 14:26 • 2 min
Pellegrini poveril dvoch vedúcich diplomatických misií SR

BRATISLAVA - Pellegrini prvýkrát od svojho nástupu do funkcie poveril dvoch vedúcich diplomatických misií Slovenskej republiky, ktorí budú zastupovať národnoštátne záujmy Slovenska na Ukrajine a pri Svätej stolici.

slovakia

left justify in out

"Vážení páni veľvyslanci, prajem vám na vašich nových pôsobiskách veľa pracovných aj osobných úspechov. Verím, že Slovensko bude pre vás vždy na prvom mieste," zaprial im Peter Pellegrini.

Nový veľvyslanec SR na Ukrajine, ktorého vymenoval minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár, bude doterajší veľvyslanec s osobitným poslaním pre Ukrajinu Pavel Vízdal.  Podľa slov nového veľvyslanca P. Vízdala, diplomatické zastúpenie na Ukrajine bude pod jeho vedením pokračovať v posilňovaní bilaterálneho dialógu.

 „Mám jasné priority, ktoré budem na Ukrajine implementovať. Nosnými piliermi nášho programu je rozvoj slovensko-ukrajinských vzťahov, spolupráca pri poskytovaní pomoci Ukrajine s orientáciou na humanitárne projekty a rozvojovú agendu, prehĺbenie ekonomickej spolupráce, integrácia Ukrajiny do európskych štruktúr,” uviedol veľvyslanec.

Pavel Vízdal, Peter Pellegrini a Juraj Blanár
Pavel Vízdal, Peter Pellegrini a Juraj Blanár
Zdroj: FB/Peter Pellegrini

Novým veľvyslancom Slovenskej republiky vo Vatikáne bude Juraj Priputen. Blanár vyzdvihol význam slovenskej diplomatickej misie pri Svätej stolici a Zvrchovanom vojenskom špitálskom ráde svätého Jána Jeruzalemského z Rodosu a Malty. 

Ako informoval veľvyslanec J. Priputen, zastupiteľský úrad SR sa pod jeho vedením zameria na pokračovanie aktívneho bilaterálneho dialógu na všetkých úrovniach.

"Rovnako na zintenzívnenie dialógu k aktuálnym témam medzinárodného diania či realizáciu aktivít a podujatí podporujúcich slovensko-vatikánske vzťahy," dodal Priputen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Peter Pellegrini, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies