Priezračné more a nádherné prostredie: Najkrajšie pláže Európy, ktoré by ste mali navštíviť

NETKY.SK • 26 Jún 2024, 08:47 • 2 min
Priezračné more a nádherné prostredie: Najkrajšie pláže Európy, ktoré by ste mali navštíviť

Neláka vás Indonézia, Afrika a ani Amerika? Radi by ste zakotvili v príjemnom prostredí, ktoré pripomína trópy, no nachádza sa priamo v Európe? Ak áno, čítajte pozorne, pretože sme si pre vás pripravili niekoľko tipov na najkrajšie pláže Európy.

slovakia

left justify in out

Od tyrkysových vôd Stredozemného mora až po dramatické pobrežné útesy Atlantiku. Európa je domovom niektorých z najkrajších pláží na svete. A konkurovať vieme aj Karibiku! Vybrať len 20 z nich je veľmi náročná úloha, keďže každá pláž má svoje jedinečné čaro a krásu. Berte to teda ako inšpiráciu.

Či už hľadáte idylický pokoj, dobrodružné vodné športy, alebo len miesto na relaxáciu pod slnkom, tieto pláže vás isto očaria. Poďte s nami na cestu po tých najkrajších plážach, ktoré Európa ponúka a rozhodnite sa, na ktorú z nich sa vyberiete vy!

1. Pláž Navagio, Zakynthos, Grécko

Pláž Navagio sa nachádza v severozápadnej časti gréckeho ostrova Zakynthos. Je známa svojimi stroskotanými loďami a obklopená týčiacimi sa útesmi, ponúka ohromujúce tyrkysové vody. Je prístupná iba loďou, čo jej dodáva na samote a magickom dojme. Rovnako ako všetky skvelé príležitosti, aj návšteva tohto skvostu má jeden háčik – na pláž nie je možné prísť vozidlom. Táto približne 220 metrov dlhá zátoka sa žiarivo bielym pieskom a priezračne krištáľovou vodou sa totiž nachádza uprostred 200 metrov vysokých útesov, z ktorých len tak nezbehnete. Ideálnou voľbou je preto účasť na niektorom z organizovaných výletov, ktoré sa usporiadúvajú každodenne a v naozaj hojnom počte. Výlet, ktorý môžete zakúpiť za cca 32 euro, zahŕňa nielen návštevu pláže a kúpanie, ale aj ďalšie zaujímavé miesta. Jedná sa napríklad o Modré jaskyne plné svetlých vápencových skál ideálne predovšetkým na potápanie, alebo sírovú pláž Xigia, úzku zátoku s liečivými sírnymi prameňmi.

Pláž Navagio, Zakynthos, Grécko
Pláž Navagio, Zakynthos, Grécko
Zdroj: Invia

2. Zlatni Rat, Brač, Chorvátsko

Táto pláž, známa ako Zlatý roh, je známa svojim jedinečným tvarom, ktorý sa mení podľa vetra. Jeho čisté vody a borovicové háje z neho robia malebnú destináciu. Kamienková pláž má tvar rohu, vybiehajúceho z ostrova v dĺžke niekoľkých stoviek metrov a zvažujúceho sa prudko do mora. Štrky sú unášané morskými prúdmi a vlnami.

Zlatni Rat, Brač, Chorvátsko
Zlatni Rat, Brač, Chorvátsko
Zdroj: Letenky za babku

3. Pláž Myrtos, Kefalonia, Grécko

Pláž Myrtos, známa svojou dramatickou scenériou a tmavomodrými vodami, je obklopená strmými útesmi a bujnou vegetáciou, čo z nej robí jedno z najfotografovanejších miest v Grécku. Nachádza v severnej časti ostrova. Vedie k nej kľukatá úzka cesta, na ktorej konci je dostatok parkovacích miest, takže sa nemusíte báť a zísť autom až úplne k pláži. To, že sa k pláži ide z pomerne vysokého kopca vytvára nádherný výhľad a scenériu, na ktorú sa človek nevie vynadívať.

Pláž Myrtos, Kefalónia, Grécko
Pláž Myrtos, Kefalónia, Grécko
Zdroj: Letenky za babku

4. Playa de Bolonia, Tarifa, Španielsko

Táto pláž je známa svojimi rozsiahlymi dunami a neďalekými starovekými rímskymi ruinami. Jej veterné podmienky z neho robia raj pre windsurfingov a kitesurfingov.

Playa de Bolonia, Tarifa
Playa de Bolonia, Tarifa
Zdroj: Letenky za babku

5. Zátoka Lovrečina, ostrov Brač, Chorvátsko

Na ostrově Brač, 4 km východne od Postire, leží zátoka Lovrečina. Patrí k niekoľkým plážam, ktoré vám skutočne poskytnú to, o čom ste sa dočítali v brožúrach. Piesočné pobrežie lemuje priesvitné vody a medzi olivovými hájmi tú postáva zničený stredoveký kostol. Neznie to romanticky? Nanešťastie je v okolí obmedzené parkovanie a vlastne tu chýba aj poriadna autobusová zastávka.

Zátoka Lovrečina, ostrov Brač
Zátoka Lovrečina, ostrov Brač
Zdroj: Invia

6. Calanque d'En Vau, Cassis, Francúzsko

Táto pláž sa nachádza medzi útesmi a je súčasťou národného parku Calanques, ktorý je známy svojimi nápadnými vápencovými stenami a krištáľovo čistou vodou. Calanque d'En Vau je dokonalým miestom pre skalolezectvo a potápanie.

Calanque d'En Vau, Cassis, Francúzsko
Calanque d'En Vau, Cassis, Francúzsko
Zdroj: Letenky za babku

7. Gornja Vala, Gradac, Chorvátsko

Najväčšia pláž na pobreží Jadranského mora sa nachádza na najjužnejšom konci Makarskej riviéry. Je to bledá oblasť alabastrovo bielych kamienkov, chránená od prístavných vetrov olivovými hájmi a borovicami. Tí aktívnejší z nás si môžu užívať spomedzi vodných športov  tí odvážnejší sa zase môžu presunúť o kúsok ďalej k nudistickej pláži.

Gornja Vala, Gradac, Chorvátsko
Gornja Vala, Gradac, Chorvátsko
Zdroj: Invia

8. Spiaggia Rosa, Budelli, Taliansko

Táto pláž je známa svojim jedinečným ružovým pieskom a je súčasťou chránenej oblasti v súostroví Maddalena na Sardínii. Spiaggia Rosa je dokonalým miestom pre tých, ktorí hľadajú odpočinok v nedotknutej prírode.

Spiaggia Rosa, Budelli, Taliansko
Spiaggia Rosa, Budelli, Taliansko
Zdroj: Letenky za babku

9. Pláž Cavoli, ostrov Elba

Pláž Cavoli je mimoriadne obľúbenou plážou na talianskom ostrove Elba. Je vhodná ako pre rodiny s deťmi, tak aj pre partie mladých turistov, ktorí si chcú užiť pravú zábavu v krásnom prostredí. Táto pláž ponúka množstvo alternatív pre nadšencov vodných športov. Je známa najmä priaznivými podmienkami pre windsurfing, ako aj pre šnorchlovanie. Napriek veľkej obľube ide o pláž, ktorá nepatrí medzi tie preľudnené, i keď je pravdou, že na ostrove Elba môžete nájsť aj o niečo pokojnejšie miesta. Pláž Cavoli sa môže pýšiť krásnou scenériou, ktorú zabezpečuje okolitá stredomorská vegetácia a nádherné sýto modré more.

Pláž Cavoli, ostrov Elba
Pláž Cavoli, ostrov Elba
Zdroj: Adobe Stock

10. Záliv Šunj, ostrov Lopud, Chorvátsko

Malebná jazda trajektom z Dubrovníka k zálivu Šunj trvá iba hodinu. Musíte sa vydať na vyvýšenú centrálnu časť ostrova, aby ste sa dostali na pláž, ale stojí to za to! V chránenom mieste medzi skalnatými a mechovitými kopcami sa miešajú jemné kamienky a piesok.

Záliv Šunj, ostrov Lopud, Chorvátsko
Záliv Šunj, ostrov Lopud, Chorvátsko
Zdroj: Invia


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Letenky za babku. Holidayo, Invia, Foto: Holidayo (na titulnej foto Porto Katsiki, Lefkada)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies