Zmena minimálnej mzdy prešla medzirezortným pripomienkovým konaním

NETKY.SK • 26 Jún 2024, 11:21 • 2 min
Zmena minimálnej mzdy prešla medzirezortným pripomienkovým konaním

BRATISLAVA - Na margo minimálnej mzdy minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš doplnil, že dopady na štátnu a verejnú správu i podnikateľský sektor sú už dlhšie vyčíslené a známe. Verí, že podporu preto získa aj novela zákona o minimálnej mzde.

slovakia

left justify in out

Zmena minimálnej mzdy už prešla medzirezortným pripomienkovým konaním, jej úprava je aj v Programovom vyhlásení vlády (PPV), za ktoré hlasovala i SNS. Uviedol to minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš v reakcii na vyjadrenie lídra SNS Andreja Danka. Ocenil pritom, že Národná rada SR schvaľuje vládne zákony, čo potvrdzuje funkčnosť koalície.

"V PVV, za ktoré hlasovala aj SNS, je jasne zakotvené nové nastavenie minimálnej mzdy. Chcem zdôrazniť, že minimálne dôchodky sa rozmrazili a opäť začali valorizovať v minulom roku, a to na základe úspešného návrhu strany Hlas-SD. Napĺňanie Programového vyhlásenia vlády a dodržiavanie koaličných dohôd je elementárnym základom fungovania každej vládnej koalície," uviedol Tomáš.

Na margo minimálnej mzdy doplnil, že dopady na štátnu a verejnú správu i podnikateľský sektor sú už dlhšie vyčíslené a známe. Poznamenal tiež, že novela zákona o minimálnej mzde už prešla pripomienkovaním, diskusiou na tripartite a čaká na predloženie na rokovanie vlády.

Danko v utorok vyhlásil, že vládna koalícia je stabilná a odmietol, že by SNS blokovala návrhy na zvýšenie minimálnej mzdy. Podotkol, že rokovanie NR SR je bez problémov a vládne návrhy prechádzajú. Pri minimálnej mzde zdôraznil, že čakajú aj na vyčíslenie dôsledkov pre štátny rozpočet.

Avizoval, že keď sa bude rozpočet zostavovať, SNS bude možno žiadať aj úpravu minimálnych dôchodkov. Debata podľa neho patrí na koaličnú radu, verí v skorý návrat premiéra Roberta Fica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: FB/Erik Tomáš
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies