Maďarský premiér Orbán dnes v Paríži rokuje s prezidentom Macronom

NETKY.SK • 26 Jún 2024, 16:39 • 2 min
Maďarský premiér Orbán dnes v Paríži rokuje s prezidentom Macronom

PARÍŽ - Premiér Viktor Orbán bude v stredu rokovať s prezidentom Emmanuelom Macronom v Elyzejskom paláci v Paríži, uviedol tlačový šéf premiéra Bertalan Havasi.

slovakia

left justify in out

Obaja lídri prehodnotia ciele šesťmesačného predsedníctva Maďarska, ktoré sa začne 1. júla. Podľa informácií zverejnených na webovej stránke úradu francúzskej hlavy štátu sa stretnutie začne o 13:00.

Orbán s Macronom diskutovali o rusko-ukrajinskej vojne a programe maďarského predsedníctva v EÚ. Maďarský premiér v piatok minulý týždeň rokoval v Berlíne s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom o európskych záležitostiach a nemecko-maďarských bilaterálnych vzťahoch.

V súvislosti s tým si maďarský premiér počas návštevy Paríža naplánoval aj stretnutie s francúzskou konzervatívnou političkou Marine Le Penovou.

Toto stretnutie vyzdvihuje pokračujúce úsilie Viktora Orbána posilniť vzťahy s kľúčovými politickými osobnosťami v celej Európe, keď sa pripravuje na maďarské predsedníctvo EÚ. Tieto diskusie s európskymi lídrami prichádzajú v kritickom čase, keď sa Maďarsko pripravuje na prevzatie rotujúceho predsedníctva v Rade EÚ, ktoré čelí významným výzvam, akými sú napríklad pokračujúci konflikt na Ukrajine a širšie dôsledky pre politiku a vzťahy EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Hungary Today, Foto: Index.hu
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies