Od plávania k biznisu: Inšpiratívny príbeh Zuzany Lonckovej v relácii Uhol Pohľadu

NETKY.SK • 26 Jún 2024, 17:17 • 3 min
Od plávania k biznisu:  Inšpiratívny príbeh Zuzany Lonckovej v relácii Uhol Pohľadu

Zuzana Loncková je 22-ročná študentka, ktorá aktuálne študuje na vysokej škole v Monaku. Pochádza z malej dedinky Višňové pri Žiline, no jej životný príbeh ju zaviedol do rôznych kútov sveta.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Už od detstva bola Zuzana Loncková neobyčajne športovo založená. Venovala sa plávaniu a dosiahla v ňom vrchol, keď získala titul majsterky Slovenska.

Plávanie
Plávanie
Zdroj: Zuzana Loncková

Plávaniu sa venovala až do svojich 16 rokov, no po ukončení trénovania zistila, že má veľa voľného času. Rozhodla sa ho využiť efektívne a začala sa učiť čínsky jazyk. Vďaka štúdiu čínštiny si našla kamarátku z Taiwanu, kam sa odvážila vycestovať napriek počiatočným obavám. Táto cesta jej priniesla prvé medzinárodné skúsenosti a uvedomila si, že ľudia sú dobrí všade na svete, čo v nej prebudilo túžbu ďalej cestovať a spoznávať nové kultúry.

Zuzana pochádza z harmonickej a podpornej rodiny. Jej rodičia majú krásny vzťah, ktorý je pre ňu vzorom manželského spolužitia. Mama je doktorka a otec inžinier. Obaja ju vždy podporovali v jej rozhodnutiach. Otec ju priviedol k plávaniu, zatiaľ čo mama ju zoznámila s učiteľom čínštiny, ktorý ju na Slovensku učil.

S rodičmi
S rodičmi
Zdroj: Zuzana Loncková

Počas letných prázdnin v 17 rokoch si Zuzana vybavila brigádu v Kodani, kde dva mesiace pracovala ako housekeeperka. Po skončení strednej školy si dala rok pauzu od štúdia a rozhodla sa pracovať na Expo v Dubaji ako hosteska.

Rýchle tempo života v Dubaji v nej prebudilo podnikateľského ducha a ovplyvnilo výber vysokej školy zameranej na biznis. Prezentovanie Slovenska na Expo v nej prebudilo národnú hrdosť a uvedomila si, že môže byť pyšná na svoju krajinu. Zoznámila sa tu s mnohými zaujímavými ľuďmi, vrátane svojho budúceho zamestnávateľa, podnikateľa z Bratislavy, cez ktorého sa dostala k štúdiu na vysokej škole v Monaku.

Expo Dubai
Expo Dubai
Zdroj: Zuzana Loncková

Štúdium v Monaku jej umožnilo absolvovať výmenný semester v Šanghaji, čo bolo pre ňu ďalším významným krokom v jej medzinárodnej kariére. Štúdium v Monaku je pre Zuzanu fascinujúce a obohacujúce, odlišuje sa od slovenského prístupu nielen interaktivitou a praktickými skúsenosťami, ale aj medzinárodným prostredím a množstvom príležitostí.

Čína univerzita
Čína univerzita
Zdroj: Zuzana Loncková

Zuzana plánuje aj naďalej cestovať, spoznávať nové kultúry a neustále sa zdokonaľovať. Zuzana Loncková je živým dôkazom toho, že s odhodlaním a cieľavedomosťou je možné dosiahnuť veľké veci aj z malého mesta. Jej príbeh je inšpiráciou pre mnohých mladých ľudí, ktorí snívajú o kariére vo svete a chcú sa tam presadiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zuzana Loncková, Zdroj foto: Netky, Zuzana Loncková
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies