Tento víkend sa uskutoční rozprávkový festival Za 7 horami

NETKY.SK • 28 Jún 2024, 14:11 • 2 min
Tento víkend sa uskutoční rozprávkový festival Za 7 horami

LIPTOVSKÝ JÁN - Letné prázdniny na Liptove tento rok odštartujú v piatok 28. júna rozprávkovým festivalom Za siedmimi horami. Organizátori pre návštevníkov pripravili porciu rozprávok v podaní bábkových divadiel, interaktívneho vzdelávania, koncertov a tvorivých dielní naprieč regiónom. Podujatie vyvrcholí v nedeľu 7. júla.

slovakia

left justify in out

Podujatie otvoria v piatok v Liptovskom Jáne, kde potrvá do nedeľného večera. Jeho druhá časť je putovná a počas nasledujúceho víkendu 5. až 7. júla navštívi postupne Hrabovskú dolinu, Jasnú a Liptovský Hrádok. Desať umeleckých súborov odohrá počas šiestich dní takmer tri desiatky predstavení, súčasťou budú aj koncerty. 

"Ani tento rok nezabúdame na to najdôležitejšie, hravé vzdelávanie. Deťom sa budeme nenásilnou formou snažiť vštepiť základy finančnej gramotnosti, naučíme ich dávať prvú pomoc, umývať si zuby, ochraňovať prírodu, triediť odpad, správne riešiť dopravné situácie a tiež šetriť energiami," prezradil riaditeľ festivalu Michal Rybanský.

Festival tento rok prichádza s viacerými novinkami. K väčšej LED obrazovke podľa organizátorov pribudne prehľadnejšie značenie, priestrannejšia oddychová a gastro zóna aj zábavný park. Na festivale odpremiérujú aj novú rozprávku O zábudlivej víle z knihy Za siedmimi horami v podaní Bábkového divadla UŽ. Predstaví sa skupina Basawell, vystúpia Sníček Hugo a malinyJAM či bubnová šou Campana Batucada.

obrazok
Festival Za 7 horami
Zdroj: visitliptov.sk
obrazok
Festival Za 7 horami
Zdroj: visitliptov.sk

"Keďže každoročne záujem o festival rastie, tento rok sme sa v Jánskej doline rozhodli pridať aj druhé pódium, ktoré bude slúžiť pohybovým workshopom pod dohľadom skúsených lektorov. Rozšírili sme tiež ponuku statických tvorivých dielní, v rámci ktorých sa budeme venovať výtvarnému umeniu," doplnil predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Ján Blcháč.

Pribudne aj rozprávková olympiáda, v ktorej si deti budú môcť vytočiť odmenu v kolese šťastia.

obrazok
Pozvánka na festival Za 7 horami
Zdroj: visitliptov.sk
obrazok
Program Za 7 horami
Zdroj: visitliptov.sk


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: visitliptov.sk, Foto: visitliptov.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies