Minister Šutaj Eštok: Krajský súd odmietol návrhy čurillovcov na neodkladné opatrenia

NETKY.SK • 28 Jún 2024, 11:46 • 2 min
Minister Šutaj Eštok: Krajský súd odmietol návrhy čurillovcov na neodkladné opatrenia

BRATISLAVA - Krajský súd odmietol návrhy policajtov, tzv. čurillovcov, na vydanie neodkladných opatrení proti dočasnému postaveniu mimo služby. Na piatkovej tlačovej konferencii o tom informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) s tým, že rozhodnutia krajského súdu sú právoplatné.

slovakia

left justify in out

"K diskriminácii žalobcov, teda čurillovcov, konaním ministra pri vydaní personálnych rozkazov nedošlo, to konštatuje krajský súd," povedal Šutaj Eštok. Rozhodnutia súdu sa týkajú ôsmich policajtov.

Súd podľa ministra tiež konštatoval, že žalobcovia neučinili kvalifikované oznámenie o závažnej protispoločenskej činnosti a toto oznámenie nemá súvis s postavením mimo služby. V súvislosti s poskytnutím ochrany policajtom podal ešte v závere minulého roka trestné oznámenie.

Minister ďalej informoval, že od policajtov, ktorým boli neoprávnene vyplatené mzdové nároky, bude Ministerstvo vnútra SR žiadať ich vrátenie. "Ak tieto prostriedky nevrátia, budeme ich súdne vymáhať," podotkol.

Minister vnútra po nástupe do funkcie dočasne pozbavil výkonu štátnej služby viacerých policajtov vrátane tzv. čurillovcov. Odôvodnil to podozrením zo spáchania trestného činu. Keďže mali policajti status chráneného oznamovateľa, podľa Úradu na ochranu oznamovateľov sa mal minister najprv obrátiť najskôr naň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: teraz.sk, Foto: Topky / Vlado Anjel
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies