Apple tvrdí, že výmena batérií v iPhone bude jednoduchšia. Odôvodňuje tu snahou, aby zariadenia vydržali dlhšie

NETKY.SK • 28 Jún 2024, 19:19 • 2 min
Apple tvrdí, že výmena batérií v iPhone bude jednoduchšia. Odôvodňuje tu snahou, aby zariadenia vydržali dlhšie

CUPERTINO - Spoločnosť Apple čoskoro uľahčí výmenu batérií a obrazoviek, keďže odhalila nové zameranie sa na to, aby jej iPhony a ďalšie zariadenia žili čo najdlhšie.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť teraz ponúkne viac informácií o týchto displejoch a batériách, keď ich vloží do iPhone. Je súčasťou radu nových aktualizácií zameraných na dlhú životnosť. Oznámila, že rozšíri svoj nástroj „samoobslužnej diagnostiky opráv“, ktorý ľuďom umožňuje analyzovať problémy na ich vlastných zariadeniach, ako aj zverejní nový dokument s názvom „Longevity, by Design“, ktorý sa pokúša vysvetliť, ako sa snaží predĺžiť životnosť. týchto zariadení.

V tomto dokumente sa uvádza, že „vždy pracujeme na vytváraní najlepších skúseností pre našich zákazníkov, a preto navrhujeme produkty, ktoré vydržia“. Hovorí, že cieľ začína na začiatku procesu návrhu a integruje predpovede budúceho použitia.

Apple občas čelil návrhom, že do svojich zariadení zabudováva „plánované zastarávanie“, takže rýchlo zastarajú a používatelia sú potom povzbudzovaní, aby si kúpili nové. Spoločnosť však uviedla, že údaje ukázali, že jej zariadenia sú skutočne trvanlivejšie ako konkurenti: iPhony si zachovávajú o 40 percent vyššiu hodnotu ako konkurencia a stovky miliónov z nich sa používajú napriek tomu, že sú staršie ako päť rokov.

ilustračná snímka
ilustračná snímka
Zdroj: Pixabay

Časť práce spoločnosti Apple na predĺžení životnosti svojich zariadení sa týkala opraviteľnosti, aj keď občas uviedla, že je to v rozpore s tým, aby zariadenia vydržali. Teraz oznámila nové nástroje, vďaka ktorým budú tieto zariadenia fungovať lepšie, keď budú opravené.

Apple používa systém nazývaný párovanie dielov, čo znamená, že napríklad iPhone je prepojený s obrazovkou a batériou a nemožno ich zamieňať. Apple hovorí, že je to v prospech používateľa, pretože to znamená, že napríklad displej bol špeciálne kalibrovaný na tomto zariadení.

Teraz však niektoré z týchto obmedzení obmedzí. V súčasnosti nemôže náhradný displej používať funkciu Apple True Tone, ktorá sa prispôsobuje okolitému svetlu. Batériám tiež chýbajú softvérové ​​funkcie, ako je analýza stavu batérie.

Teraz budú mať náhrady tretích strán niektoré z tých istých funkcií. True Tone bude zapnutý a Apple poskytne lepšie metriky stavu batérie o batériách tretích strán. Táto funkcia však prichádza s určitými výhradami. Apple bude varovať, že True Tone bude presné len „na najlepší výkon, aký je možné poskytnúť“ a funkcie batérie budú varovať, že ich nemožno overiť.

Apple uviedol, že niektoré náhradné batérie sa predávajú ako nové, ale v skutočnosti sú napríklad z druhej ruky. To by mohlo znamenať, že informácie o ich zdravotnom stave a o tom, koľkokrát boli nabité, môžu byť nepresné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Independent, Foto: Pixabay (ilustračná snímka)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies