Výsledky rokovaní o platoch policajtov budú známe koncom leta

NETKY.SK • 2 Júl 2024, 09:06 • 2 min
Výsledky rokovaní o platoch policajtov budú známe koncom leta

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra deklarovalo, že sa snaží o riešenia, ktoré situáciu v polícii zastabilizujú, budú motivovať pre službu v polícii a budú pamätať aj na policajtov vo výsluhe.

slovakia

left justify in out

Výsledky rokovaní s ministerstvom financií o platoch policajtov budú odprezentované koncom leta. Očakávania policajných odborárov treba však podľa rezortu vnútra zreálniť.

"Napriek situácii, keď štát v rámci konsolidácie musí ušetriť 1,5 miliardy a policajní odborári prišli s požiadavkami s polmiliardovými nárokmi na štátny rozpočet, podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka išli a pôjdu rokovania dobrou cestou," uviedol hovorca Ministerstva vnútra SR Matej Neumann.

Zástupcovia bezpečnostných zložiek absolvovali rokovania s ministrom financií Ladislavom Kamenickým minulý týždeň.

Ministerstvo vnútra deklarovalo, že sa snaží o riešenia, ktoré situáciu v polícii zastabilizujú, budú motivovať pre službu v polícii a budú pamätať aj na policajtov vo výsluhe.

Odborový zväz policajtov v SR vyzval minulý mesiac vedenie rezortu vnútra, aby riešilo situáciu v Policajnom zbore. Upozornil na zlé podmienky, ako napríklad stav policajných budov či staré odevy, ale aj nevyhovujúce platové ohodnotenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies