Polícia obvinila muža, ktorý týral svoje psy. Hrozí mu až 5 rokov +FOTO

NETKY.SK • 2 Júl 2024, 16:13 • 2 min
Polícia obvinila muža, ktorý týral svoje psy. Hrozí mu až 5 rokov +FOTO

CHYNORANY - Obvinený do apríla tohto roka v Chynoranoch na záhrade v klietke choval šesť sučiek plemena anglický kokeršpaniel a ďalších päť šteniat psíkov plemena anglický kokeršpaniel v klietke v kufri auta.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ enviropolície obvinil 64-ročného muža z Chynorian v okrese Partizánske pre podozrenie z prečinu týrania zvierat. Choval kokeršpaniele v zlých podmienkach, čím im spôsoboval utrpenie.

Obvinený do apríla tohto roka v Chynoranoch na záhrade v klietke choval šesť sučiek plemena anglický kokeršpaniel a ďalších päť šteniat psíkov plemena anglický kokeršpaniel v klietke v kufri auta.

"Psy boli dlhodobo chované v nevhodných podmienkach, pričom v dôsledku stiesnených podmienok boli značne zanedbané, špinavé od vlastných výkalov, dehydrované, podvyživené a začervené. Mali poruchy správania, jedli svoje vlastné výkaly, pili moč a neboli socializované," priblížil hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Muž týmto podľa neho konal v rozpore s ustanoveniami zákona o veterinárnej starostlivosti a svojím konaním spôsobil psom utrpenie a neprimeranú bolesť v miere, keď jeho konanie mohlo byť kvalifikované ako trestný čin. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až päť rokov," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia SR, Foto: pixabay.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies