Premiér Fico podľa Kaliňáka stále chodí o barlách. Bude mať trvalé zdravotné následky. Kedy sa objaví na verejnosti?

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 10:18 • 2 min
Premiér Fico podľa Kaliňáka stále chodí o barlách. Bude mať trvalé zdravotné následky. Kedy sa objaví na verejnosti?

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico sa vráti k svojím pracovným povinnostiam zrejme už čoskoro. Minister obrany Robert Kaliňák povedal, že premiér sa ukáže na verejnosti už začiatkom júla.

slovakia

left justify in out

Nevylúčil, že sa zúčastní aj na oslavách štátneho sviatku svätého Cyrila a Metoda, ktoré sa uskutočnia v piatok 5. júla.

"Nebudem však predbiehať, rozhodujúci je zdravotný stav. To, že by takú vôľu mal, o tom nepochybujem. Najradšej by bol v práci aj pred dvoma týždňami, on je extrémne pracovitý workoholik, ale to zranenie bolo natoľko vážne, že to bolí a nie je to úplne jednoduché," uviedol Kaliňák.

Dodal, že Ficova pevná vôľa a silná fyzická konštitúcia mu umožňuje, aby rehabilitácia prebiehala uspokojivo. "S postupným nabiehaním na systém by to už koncom augusta mohlo byť na sto percent, ako to bývalo za starých čias," priblížil Kaliňák.

Ficov zdravotný stav sa podľa neho zlepšil, no stále chodí o barlách. "Priestrel panvy či bedrového kĺbu je podobný trieštivej zlomenine. Tým pádom je doba liečby dlhšia a následky sa nedajú úplne odstrániť," poukázal.

Minister obrany zároveň dodal, že následky sú trvalé a predsedu vlády preto ešte dlhší čas uvidíme s pohybovým obmedzením. "To už nezmeníte, raz tam tá diera je, tak tam je. Čo sa týka zranení vnútorných orgánov, tak situácia sa stabilizuje. Chce to ešte nejaké týždne a bude to lepšie," skonštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: TA3, Foto: napalete.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies