Nemecký policajt ukradol pri nehode 180 kg čedaru. Zo syru som ani neodhryzol, bránil sa

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 18:45 • 2 min
Nemecký policajt ukradol pri nehode 180 kg čedaru. Zo syru som ani neodhryzol, bránil sa

KOBLENZ - Nemecký policajt, ​​ktorý bol prepustený kvôli krádeži 180 kilogramov čedaru z miesta nehody, kde zasahoval, v utorok prehral súd, v ktorom sa domáhal návratu medzi strážcov zákona. A to napriek tomu, že poprel, že by zo syra čo i len odhryzol, poznamenáva agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Policajt bol vyslaný k nehode, pri ktorej sa prevrátil kamión, aby miesto zaistil. Namiesto toho tu ale jednému zo záchranárov rozkázal, aby mu odovzdal deväť 20-kilogramových balení čedaru v celkovej hodnote zhruba 550 eur.

Niektoré balenia previezol do svojej kancelárie a štyri si podľa všetkého nechal pre seba a svojich priateľov. Kam sa podel zvyšok syra, sa súdu v západonemeckom Koblenzi nepodarilo jednoznačne stanoviť.

Kvôli krádeži musel policajt mnohých strážcov zákona opustiť a na súde sa snažil domôcť zrušenie výpovede. Nepomohlo mu pritom ani tvrdenie, že vlastne čedar nemá rád, či že bol syr prakticky bezcenný, pretože by bez chladenia prišiel navnivoč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Foto: DW / DPA / Picture Alliance / Fernando Gutierrez-Juarez
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies