Tento víkend sa uskutočnia preteky automobilov do vrchu 2024

NETKY.SK • 4 Júl 2024, 17:43 • 2 min
Tento víkend sa uskutočnia preteky automobilov do vrchu 2024

ČIERNY BALOG - Preteky automobilov do vrchu v Čiernom Balogu v tomto roku oslávia svoje 30. výročie. Toto legendárne automobilové podujatie sa uskutoční v dňoch 6.a 7.júla 2024 a pôjde naozaj o výnimočné športové preteky.

slovakia

left justify in out

Na "najrýchlejšom" kopci Slovenska sa zídu špičkoví slovenskí a českí jazdci. Okrem bohatej účasti pretekárov a atraktívneho sprievodného programu bude mať premiéru v histórii pretekov do kopca na Slovensku aj tzv. green divízia elektromobilov.

Podujatie ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024 vráti kopcové súboje na jednu z najkrajších slovenských tratí, do nádherného prostredia v Čiernom Balogu po dlhej, desaťročnej pauze. Organizátor, Ústredný automotoklub Slovenskej republiky, už uzatvoril prihlasovanie na podujatie, pričom zoznam tvorí sedemdesiatdva mien jazdcov zo Slovenska a Českej republiky.

Pri podrobnejšom pohľade treba konštatovať, že v Čiernom Balogu sa zíde najrýchlejšia a najlepšia špička kopciarov z oboch krajín. V zozname prihlásených nechýba aktuálny líder seriálu Dynamax Medzinárodné Majstrovstvá Slovenskej republiky Václav Janík jazdiaci na Norme M 20 FC, ale ani líder Kategórie I. Marek Rybníček s KTM GTX-Bow.

Spomedzi slovenských jazdcov treba spomenúť Martina Juhása a jeho formulu LOLA B03, či druhého jazdca priebežného poradia šampionátu, Mikiho Čambala a Hyundai i30 N TCR. Samozrejme ťahákov je v zozname prihlásených podstatne viac.

Pre automobilové preteky dôjde k uzávere cesty II/529 v Čiernom Balogu v dĺžke 6,6 kilometra, na úseku od mosta v časti Vydrovo po úsek Tlstý javor - otočka smerom na Hriňovú.

Pozvánka na preteky
Pozvánka na preteky
Zdroj: autosportfoto.sk


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: autosportfoto.sk, Foto: pretekydovrchu.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies