Čo Boh robí s nami, keď sme zlomení, časť druhá: Naše srdce sa Mu nehnusí

NETKY.SK • 7 Júl 2024, 14:06 • 3 min
Čo Boh robí s nami, keď sme zlomení, časť druhá: Naše srdce sa Mu nehnusí

Lebo tak Boh miloval svet. Miloval a potom dal svojho syna, aby sme nemuseli hynúť, ale mali život večný. Ach, aká to láska, ktorá sa neprejavila len v kvetnatých slovách, ktorá sa nedotkla srdca len povrchne, ale prenikla do najhlbšej hĺbky. Boh miluje, áno, miluje a možno je to najväčšie kresťanské klišé, aké sme schopní opakovať donekonečna, lenže ak je to skutočné a ono to skutočné je a ak to tak aj vyslovujeme a ešte dôležitejšie, ak to tak vnímame, potom sa všetko mení.

slovakia

left justify in out

Potom odchádzajú naše zlyhania, hanba už nemá miesto. Kde je? Odniesla ju láska nebeská, čo prekonala temnotu, hriech aj smrť.

Ako nás ľúbi

Kim Walker-Smith je kresťanská speváčka. Raz, bolo to už dávnejšie, nahrávala živý album so zoskupením Jesus Culture. A vtedy, keď sa určovalo, aké piesne tam budú, ona trvala na jednej s názvom How he loves us (Ako nás ľúbi).

Tú pieseň nenapísala ona, ale istý muž, ktorý ňou reagoval na smrť svojho blízkeho priateľa. Nie síce s nadšením, ale súhlasili, že ju môže zaspievať a ona sa tak veľmi tešila. Bolo to vystúpenie pred ľuďmi, veľa mladých, tínedžeri pripravení uctievať Boha novým spôsobom. A keď to spievala, slzy jej stekali po tvári, hoci hlas sa nechvel, spievala nádherne, priam uzdravujúco. Uprostred, keďže cítila čosi špeciálne, že Boh sa prechádza a koná divy, prehovárala k ľuďom o láske Božej. Povzbudzovala, že ak niekto ešte neokúsil

Jeho lásku, nech tak urobí a nebude rovnaký. Jej modlitba a príhovor boli chaotické, až tak, že sa zahanbila a chcela, aby to z nahrávky vymazali. Lenže viete čo? Možno to bolo chaotické, ale také silné a intenzívne, že keď to človek počúva aj teraz, roky po zverejnení a zaspievaní, slzy na seba nenechajú dlho čakať. Je to mocné. Krásne. Meniace. A nie je to ňou, hoci naozaj spievala famózne, je to tou láskou. Tou, ktorou nás Boh miluje.

Láska robí toto

Týždne po vystúpení nachádzala Kim všelijaké maily.
Rodičia, predtým zúfalí, že ich mladistvé deti sa dali na krivé chodníčky, poslali im pieseň. A tie deti padali tvárou k zemi, vzlykajúc, že Boh ich miluje.

Iní rodičia s chorým dieťaťom. Syn s rakovinou. Keď za ním prichádzali, on túžil počúvať pieseň How he loves us. Zomrel, ale odchádzal pokojný, lebo vedel, že Boh ho miluje.

A zasa iná žena, ktorá si pieseň vypočula nedávno, zlomená a zničená. Trápená predtým nočnými morami a s boľavým telom. V ten deň sa jej nič nechcelo, len spať. Ale potom si pustila pieseň, a plakala, chválila Boha a plakala.

Prečo títo všetci boli pohnutí? Lebo láska, tá Božia láska je dostačujúca, aby všetko napravila. Aby uzdravila. Aby zacelila. Aby utešila. Ach, ako veľmi nás Boh miluje.
 
Nehnusí sa mu, že sme pochybili, že sme traumatizovaní a zdeptaní. Nehnusí sa mu naše srdce. Lebo nás miluje.

Neodmieta nás, aj keď by nás všetci odmietli. Lebo nás miluje.

Počuje naše náreky a tíši nás. Lebo nás miluje.

Poslal svojho syna. Lebo nás miluje. Všetko z lásky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihoková
Michaela Mihoková, Zdroj foto: Yannis Papanastasopoulos, Unsplash
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies