Adam Ďurica má novinku Drobnosti a ohlasuje termíny výročných koncertov v Bratislave a Košiciach!

NETKY.SK • 6 Júl 2024, 16:02 • 3 min
Adam Ďurica má novinku Drobnosti a ohlasuje termíny výročných koncertov v Bratislave a Košiciach!

Spevák a skladateľ Adam Ďurica má novú skladbu Drobnosti, ktorá je predzvesťou pripravovaného nového albumu. Novinkou ohlásil Adam výnimočné koncerty, ktoré mapujú jeho úspešnú kariéru. Koncerty v Bratislave a v Košiciach budú oslavou 10 rokov od hitu Neľutujem a 20 rokov Adama Ďuricu na hudobnej scéne!

slovakia

left justify in out

Nová skladba, nový album a výnimočné koncerty. To sú novinky slovenského speváka Adama Ďuricu.

Drobnosti sú úplne nové a nové úplne od počiatku. Chcel som vyskúšať pri tvorbe iné veci, a postupy, ktoré som dovtedy neskúšal. Pieseň vznikla pri songwriter session, kde sme sa zišli štyria ľudia, ktorí nikdy spolu predtým nepísali pieseň od A po Z. Martin Ledvina, Tereza Balonová, Jan Vávra a ja. Vybrali sme si tému  vzťahu. V ňom sú veci, ktoré sa vám páčia, ale aj také, ktoré vás občas škrú. Ale sú to skôr drobnosti, toho bežného života medzi mužom a ženou, ktoré ich nakoniec spájajú. A aj to sú dôvody, pre ktoré sa ľudia majú radi,“ opisuje skladateľský proces Adam Ďurica o novej skladbe Drobnosti.

Adam Ďurica
Adam Ďurica
Zdroj: Ondrej Pycha

"Spoluprácu s Adamom na novej piesni Drobnosti som si neuveriteľne užil. Adam je veľmi inšpiratívny hudobník a aj celkovo, po osobnostnej stránke. Pri spoločnej tvorbe sa nedá ubrániť dojmu, že máte tú česť s umelcom európskeho formátu, ktorý tvorí zo srdca, ľahko a elegantne,“ hovorí na margo spolupráce, spoluautor a producent skladby Martin Ledvina.

S Martinom sme nahrávali v Prahe a od začiatku sme pracovali na tom, aby sme dostali do skladby niečo, čo je pre mňa celkom nová poloha. Výsledkom toho je pohodička, odľahčenosť, hraničiaca s humorom. Použili sme pre mňa netypické postupy. Dali sme dôraz na vokály a dychy a  myslím, že sme našli farbu, ktorá tu aktuálne na celej scéne chýba. Drobnosti  sú pre mňa impulzy, aby sme my umelci, mali  stále tú správnu  chuť a iskru pri práci na nových skladbách,“ dodáva Adam s úsmevom.

Videoklip k novinke sa nakrúcal pre zmenu na východe Slovenska v Prešove. Režisérom videoklipu je Peter Rončík a do hlavnej úlohy k Adamovi obsadil herečku Luciu Hraškovú. S novou skladbou spusti Adam Ďurica predaj vstupeniek na jedinečné  koncerty. Vystúpenia budú veľkolepou oslavou 20-ročného pôsobenia Adama na hudobnej scéne a tiež 10 rokov od prelomového hitu Neľutujem, ktorého odkaz je stále silný.

Obrazok
Zdroj: Adam Ďurica

Človek sa nenazdá a už môže bilancovať, ubehlo to naozaj veľmi rýchlo. Ale hlavne sa to deje vtedy, keď robíš niečo, čo ťa baví, tak ten čas ako keby ubieha rýchlejšie. A toto som nemusel, toto som vždy chcel. Začal som to už pred 20-timi rokmi prvýkrát, keď som sa širokej verejnosti predstavil ako sólo spevák. Bolo to v slovenskej Superstar a odvtedy je to už naozaj 20 rokov. A tiež aj  10 rokov od skladby Neľutujem a od albumu Mandolína, ktorý bol pre mňa určite prelomový. Vtedy sa niečo stalo, niečo sa zlomilo a veci začali fungovať. Všetko to, o čom som sníval, všetko to, čo som si predstavoval, že to tak môže byť, sa zrazu stalo skutočnosťou. A to si určite zaslúži oslavu. Oslavu hudby, prostredníctvom krásnych a silných skladieb. A budem veľmi rád, keď to zažijeme spolu a urobíme si ohromnú, veselú, farebnú párty. Plnú skvelej hudby, fantastických muzikantov, dobrej nálady a radosti zo života. Už teraz sa na to teším!“ pozýva Adam Ďurica.

Vstupenky na koncerty 16.1. 2025 BRATISLAVA STARS Auditorium a 23.1.2025 KOŠICE Športová hala Stará jazdiareň si môžete kúpiť tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Adam Ďurica
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies