Robert Fico: Dobrý hospodár musí vedieť ako budú naplnené sýpky +VIDEO + FOTO

NETKY.SK • 8 Júl 2024, 12:09 • 3 min
Robert Fico: Dobrý hospodár musí vedieť ako budú naplnené sýpky +VIDEO + FOTO

SLOVENSKÁ NOVÁ VES - Slovensko sa opäť pustilo správnou cestou, vyhlásil premiér Robert Fico na návšteve Poľnohospodárskeho družstva v Slovenskej Novej Vsi.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády na rok 2024 predpokladá veľmi slušný hospodársky rast. "Opäť sme sa začali približovať k životnej úrovni Európskej únie," uviedol premiér.

Fico skonštatoval, že tento rok začala žatva o mesiac skôr, než boli Slováci v minulosti zvyknutí. "Mnohých prekvapilo, že už v júni videli kombajny. Klimatická zmena je realitou, a žatva tak začína skôr," povedal.

Poľnohospodári museli tento rok čeliť významným výkyvom počasia, a tak nemôžu hovoriť o rekordných úrodách. "Ale slovenskí poľnohospodári nevyplakávajú, je to realita, s ktorou žijú," uviedol Fico.

Fico sa vyjadril, že Slovensko neprepadne módnym trendom a neustúpi v otázke dovážania obilia z Ukrajiny. Jediné, čo je vláda pripravená urobiť, je vytvorenie koridoru pre rozvoz obilia z Ukrajiny. Podľa Fica vláda nedopustí zdiskreditovanie poľnohospodárov.

Vláda pripravuje diskusie ohľadom zavlažovacích systémov. "Rozpočet nie je veľký, ale budeme hľadať špeciálny objem peňazí," dodal Fico.

Premiér zablahoželal k pozitívnym výsledkom žatvy. Poprial hospodárom veľa šťastia, aby žatvu ukončili, uskladnili a umiestnili. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Netky.sk, Foto: FB Robert Fico
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies