Prezident odcestoval do Washingtonu na samit NATO

NETKY.SK • 8 Júl 2024, 13:43 • 2 min
Prezident odcestoval do Washingtonu na samit NATO

BRATISLAVA - Prezidenta SR okrem rokovaní na samite čakajú aj viaceré stretnutia s politickými lídrami, ale aj stretnutia s krajanskou komunitou.

slovakia

left justify in out

Prezident SR Peter Pellegrini v pondelok dopoludnia odcestoval do Washingtonu, kde sa tento týždeň zúčastní na samite NATO. 

"Spolu s prezidentom Petrom Pellegrinim sa na samite zúčastní aj podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár," priblížili z odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR.

Ako uviedlo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, spojenci absolvujú vo Washingtone tri hlavné zasadnutia na úrovni hláv štátov a vlád. Prvé rokovanie bude v stredu venované predovšetkým téme posilňovania kolektívnej obrany. Vo štvrtok bude pracovný program pokračovať rokovaním za účasti predstaviteľov Austrálie, Nového Zélandu, Japonska, Južnej Kórey a Európskej únie. Samit uzavrie zasadnutie Rady NATO-Ukrajina.

Hlavu štátu okrem rokovaní na samite čakajú aj viaceré stretnutia s politickými lídrami, ale aj stretnutia s krajanskou komunitou.

Minister zahraničných vecí sa vo Washingtone stretne v rámci bilaterálnych rokovaní so svojím poľským partnerom Radoslawom Sikorskim a fínskou šéfkou rezortu diplomacie Elinou Valtonenovou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Kancelária prezidenta SR, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies