Ak idete na dovolenku, nemali by ste o tom informovať na internete

NETKY.SK • 8 Júl 2024, 19:04 • 2 min
Ak idete na dovolenku, nemali by ste o tom informovať na internete

BRATISLAVA - Polícia neodporúča informovať o odchode na dovolenku na sociálnych sieťach. Taktiež ani zverejňovať statusy z dovolenky počas jej trvania, keďže to upozorňuje možných páchateľov na opustenú domácnosť.

slovakia

left justify in out

"Stretávame sa s prípadmi, kedy občania zabudnú zavrieť okno a nechajú ho otvorené na vetračku alebo zabudnú na okná v pivnici rodinného domu, špajze, toalety, strešné okno a podobne. Rada je jasná, zavrite všetky okná. Okná môžete spraviť ešte bezpečnejšími nalepením bezpečnostnej fólie," upozornila polícia.

Pred odchodom na dovolenku treba podľa polície zabezpečiť obydlie kvalitnými mechanickými prostriedkami, ako sú kvalitné okná, dvere a zámky, mreže, zosilňujúce fólie na sklenené časti dverí a okien, bezpečnostné sklá či elektronické zabezpečovacie systémy.

Radí tiež vytvoriť zdanie, že v príbytku je niekto prítomný využitím elektronických spínacích zariadení, ktoré na určitý čas rozsvietia svetlá, zapnú rádio či televíziu. V rámci základných opatrení odporúča aj pripojiť svoje obydlie na pult centralizovanej ochrany polície.

Medzi ďalšie opatrenia na ochranu domova patrí aj dôkladné zamykanie dverí a zatváranie okien. Polícia tiež apeluje na ľudí, aby nikdy nenechávali kľúče na dohodnutých miestach z dôvodu, že ich zlodej vždy nájde. 

"Zabezpečte byt zabezpečovacím zariadením. Po presťahovaní do nového bytu ihneď vymeňte zámky dverí. Na zvončeky, schránky a dvere uvádzajte svoje priezvisko v množnom čísle a bez akademických titulov, aby ste nepritiahli pozornosť zlodejov," doplnila polícia.

Svoj domov môžu ľudia podľa polície ochrániť aj tým, že sa nebudú chváliť nadštandardnými majetkovými pomermi a nebudú doma uschovávať väčšiu finančnú hotovosť. "Zapíšte si výrobné čísla drahej elektroniky a iných cenností v byte, aby polícia mohla v prípade krádeže tieto veci ľahšie nájsť a vrátiť," uzatvorila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia SR, Foto: faxcopy.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies