Búrka zanechala v Brezne spúšť. Primátor si také krúpy nepamätá + FOTO

NETKY.SK • 9 Júl 2024, 10:21 • 2 min
Búrka zanechala v Brezne spúšť. Primátor si také krúpy nepamätá + FOTO

BREZNO - V pondelok Slovensko potrápili búrky, meteorológovia vydali pre viacero okresov varovanie prvého stupňa. Stačilo 15 minút, napísal primátor Brezna Tomáš Abel na sociálnej sieti k búrke, ktorá sa prehnala mestom a pridal aj fotografie.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov si také krúpy, aké padali, nepamätá. "Porozbíjalo viaceré okná na domoch, aj napr. dve okná na mestskom úrade, sú poškodené mnohé autá a pomáhame tiež so strechami domov," opísal situáciu v meste.

Ako doplnil, mestská polícia už monitoruje škody. "Naši dobrovoľní aj štátni hasiči a technické služby odstránia polámané stromy a časť škôd," dodal s tým, že techniku majú bohužiaľ obmedzenú aj čo sa týka plachiet na zakrývanie striech.

 

V diskusii pod príspevkom popisovali situáciu po búrke aj obyvatelia mesta. "Aj u nás potopa na totálku a polovica áut dobitá a ako som pozeral tak hlavne tie novšie. Staršie ešte majú lepšie plechy," jeden z obyvateľov. 

"Na dome nám okno rozbilo a mne čelné na aute, hrôza a strach," pridala sa ďalšia obyvateľka. Iný píšu aj o potope v paneláku. Primátor sa poďakoval všetkým, ktorí sú teraz v teréne a aj všetkým, čo sa ozvali a chcú pomôcť.

Primátor tiež požiadal obyvateľov, aby mesto informovali o starších ľuďoch, ktorým by sa pomoc v tejto ťažkej situácií zišla. Mesto začalo riešiť nákup plachiet aj plošín. Cesty v Brezne sú neprejazdné. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Tomáš Abel - primátor Brezno, Foto: FB/ECAV Brezno
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies