Hrozí niečo, čo tu dlho nebolo. Teploty vyletia k +40 °C. Čo čaká Slovensko?

NETKY.SK • 9 Júl 2024, 11:15 • 2 min
Hrozí niečo, čo tu dlho nebolo. Teploty vyletia k +40 °C. Čo čaká Slovensko?

Hrozí nám veľmi výrazná a mimoriadne extrémna vlna horúčav, ktorá by mala vytiahnuť teploty až k hranici +40 °C. U našich južných susedov však môže byť ešte o čosi teplejšie.

slovakia

left justify in out

Začiatok týždňa priniesol na naše územie vlnu búrok, ktoré boli ojedinelé aj výraznejšie. Napriek tomu, že tieto búrky priniesli studený front, výraznejšie ochladenie nás nečaká, ale práve naopak. Studený front totiž bol teplotne málo výrazný a už v utorok k nám začne od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch.

Už v utorok budú pri slnečnom počasí stúpať teploty na našom území na +29 až +32 °C. V najteplejších oblastiach juhozápadného Slovenska sa môžu teploty dostať až ku +34 °C. Prvým zaujímavým dňom v našej oblasti bude streda. Teploty na Slovensku s najväčšou pravdepodobnosťou prekročia hranicu +35 °C a dostať by sa mohli až k úrovni +37 °C.

V nasledujúcich dňoch bude naďalej horúco, no pripravte sa na to, že bude čoraz nepríjemnejšie. Vplyvom zatekania nielen teplého, ale aj vlhkého vzduchu sa očakáva, že na pocit nás čaká veľmi dusné počasie.

Teploty by na našom území mali vygradovať počas nasledujúceho víkendu, kedy numerické modely avizujú v našej oblasti štyridsiatky!

Tie sú vysoko pravdepodobné v susednom Maďarsku a na našom území sa predbežne dosiahnutie tejto magickej hranice neočakáva, no maximá okolo +38 °C by sme predsa len mali na našom území zaznamenávať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: iMeteo.sk, Foto: Freepik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies