Legendárny futbalista Lionel Messi vďačí za svoju úspešnú kariéru Bohu + VIDEO

NETKY.SK • 10 Júl 2024, 06:30 • 3 min
Legendárny futbalista Lionel Messi vďačí za svoju úspešnú kariéru Bohu + VIDEO

Futbalová hviezda a víťaz majstrovstiev sveta v roku 2022 Lionel Messi nedávno pripísal svoj futbalový talent Bohu.

slovakia

left justify in out

Futbalista to upresnil slovami: „Je mi úplne jasné, že som sa takto narodil, pretože si ma Boh vybral,“ povedal Messi pre argentínskeho podcastera Juana Pabla Varského. „Bol to dar, ktorý mi dal. Snažil som sa ho využiť. Robil som všetko možné, aby som z neho vyťažil maximum. Pravdou je, že aj keď som urobil veľa vecí, neurobil som nič pre to, aby som sa stal hráčom, akým som bol už odmala ."

„P
ýtal som sa Boha, ako som to robil celý svoj život vo všetkom," povedal. 

„Ešte viac v tej chvíli... Nepýtal som sa svojej starej mamy ani Diega [Maradonu], ale Boha, ako vždy."

„Vedel som a cítil som, že Boh má pre mňa niečo prichystané, a bolo to vo zvláštnom momente, takmer na konci mojej kariéry a uzavretí celého kruhu mojej profesionálnej kariéry,“ pokračoval.

„Ďakujem mu každý deň svojho života za to a za všetko, čo mi vždy dal. Nemôžem od Neho žiadať nič viac, pretože vďaka Nemu mám všetko," vysvetlil.

Messi, ktorý minulý mesiac oslávil 37 rokov priznal pre ESPN, že keď bol mladší, nebol si vedomý úrovne svojich schopností. Začal hrať vo svojom domovskom klube Newell's Old Boys a ako 13-ročný sa pripojil k mládežníckemu tímu Barcelony.

„Podľa toho, čo sa hovorilo, som bol vždy iný," povedal víťaz majstrovstiev sveta vo futbale 2022. „Ľudia sa na mňa chodili pozerať. Neuvedomoval som si to, začal som to chápať, keď som vyrástol. Vlastne ani neviem, kedy som si to uvedomil."

Messi oslavuje víťazstvo Argentíny.
Messi oslavuje víťazstvo Argentíny.
Zdroj: CNN.com

„Keď som mal 3 alebo 4 roky, nevedel som o majstrovstvách sveta a všetkých tituloch, ktoré sa hrali. Hral som jednoducho, pretože som miloval loptu...bolo to moje hobby. Celý čas som trávil kopaním [lopty] a hľadal som niekoho, s kým sa môžem hrať. Narodil som sa s tým. Od malička som mal rád futbal, ako väčšina Argentínčanov. Vždy som sa snažil si to užiť, tak, ako som si to užíval od prvého a," vysvetlil Messi.

V súčasnosti je Lionel Messi považovaný za najlepšieho futbalistu všetkých čias. Získal rekordných osem cien Zlatá lopta (Ballon d'Or) a svoju 44. trofej vyhral po tom, čo pomohol pre Inter Miami získať Ligový pohár v auguste 2023.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Crosswalk, Clank! podcast. Foto: Lionel Messi. (4kwallpapers.com)
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies