Závodu Audi v Bruseli hrozí koniec. Problémy mu spôsobuje nízky dopyt po elektromobiloch

NETKY.SK • 13 Júl 2024, 12:11 • 2 min
Závodu Audi v Bruseli hrozí koniec. Problémy mu spôsobuje nízky dopyt po elektromobiloch

BRUSEL - Automobilka Volkswagen zvažuje uzavretie závodu svojej luxusnej značky Audi v belgickom Bruseli. Dôvodom je prudký pokles dopytu po drahých elektromobiloch, ktoré sa tu vyrábajú.

slovakia

left justify in out

Audi uviedlo, že Volkswagen zvažuje, že predčasne ukončí výrobu modelov Q8 e-tron a Q8 Sportback e-tron. To sú jediné modely, ktoré sa v Bruseli vyrábajú. Audi tak teraz začne reštrukturalizáciu závodu a bude hľadať alternatívy pre jeho budúcnosť. Môže sa ale stať, že závod, ktorý má zhruba tritisíc zamestnancov, bude nakoniec uzavretý. Vlani vyrobil 50-tisíc vozidiel.

Volkswagen naposledy uzavrel svoj závod v americkej Pensylvánii, a to v roku 1988. Posledný šéf značky Volkswagen, ktorý hrozil zatvorením závodu v Európe, odstúpil niekoľko mesiacov po tom, ako tak urobil.

Automobilky masívne investovali do kapacít a vývoja technológií. Ťažko ich tak zasiahl nižší dopyt po elektromobiloch, ako sa očakávalo. Audi začiatkom tohto roka varovalo, že jej predaj tento rok klesne, pretože pracuje na zavádzaní nových modelov a zároveň znižuje náklady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ČTK, Foto: Belga News Agency / James Arthur
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies