Zosuv pôdy v Nepále strhol do rieky dva autobusy. Pátrajú po približne 60 ľuďoch +VIDEO

NETKY.SK • 12 Júl 2024, 16:20 • 2 min
Zosuv pôdy v Nepále strhol do rieky dva autobusy. Pátrajú po približne 60 ľuďoch +VIDEO

KÁTHMANDU - Zosuv pôdy v piatok v Nepále strhol z diaľnice do rozvodnenej rieky dva autobusy, pátrajú po približne 60 ľuďoch, informovali tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

Zachrániť sa podarilo zatiaľ troch cestujúcich, tých previezli do neďalekej nemocnice. Záchranné akcie komplikuje približne 120 kilometrov západne od hlavného mesta Káthmandu neutíchajúci dážď. Zosuvy pôdy tiež na viacerých miestach zablokovali cestu vedúcu do oblasti, dodali úrady. Na miesto vyslali ďalších záchranárov a bezpečnostné sily, aby pomohli pri záchranných prácach.

Na neďalekom mieste na tej istej diaľnici zosuv pôdy zavalil autobus a zabil vodiča, píše AP. Zatiaľ nie je zrejmé, či pri incidente došlo k ďalším obetiam. V iných oblastiach v krajine v dôsledku nepriaznivého počasia zahynulo najmenej desať ľudí, uviedla tamojšia polícia.

Monzúnové obdobie, ktoré začína v júni a končí v septembri, prináša do Nepálu výdatné zrážky. Tie často spôsobujú zosuvy pôdy v himalájskej krajine, ktorá je z väčšej časti pokrytá horami. Pri zosuvoch pôdy a záplavách zahynulo v Nepále od polovice júna najmenej 91 ľudí, píše Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP, Reuters, Foto: SITA/ AP
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies