O prípadnej zmene ústavy sa môže podľa Richarda Takáča hovoriť najskôr na jeseň

NETKY.SK • 15 Júl 2024, 10:07 • 2 min
O prípadnej zmene ústavy sa môže podľa Richarda Takáča hovoriť najskôr na jeseň

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč nevníma žiadny rozkol v Smere-SD k téme zmierenia v spoločnosti. Potvrdil, že okrúhly stôl politických strán momentálne nebude.

slovakia

left justify in out

O návrhoch na prípadnú zmenu Ústavy SR sa môže prvýkrát rozprávať v septembri. V diskusnej relácii to uviedol minister pôdohospodárstva a podpredseda Smeru-SD Richard Takáč. Možnosť zmeny Ústavy SR spomenul nedávno premiér Robert Fico ako hrádzu voči progresívnym a liberálnym ideológiám.

Fico podľa Takáča pomenoval vo svojom prejave na bratislavskom Devíne reálny stav a problémy v spoločnosti. "Aj na základe toho vyjadrenia chceme určité hodnoty, ktoré patria do spoločnosti, ktorú zastupujeme aj my v Smere-SD, zakotviť aj do ústavy. Hodnoty ako je manželstvo muža a ženy a veci s tým spojené," priblížil.

Rokovania podľa Takáča ešte neprebehli. Nevylučuje rozhovory s opozičným KDH. "Pokiaľ budú na stole takéto návrhy, určite budeme rokovať aj s KDH," dodal. O návrhoch na zmeny sa dá podľa neho prvýkrát rozprávať až v septembri, keďže aj parlament má prázdniny.

Takáč nevníma žiadny rozkol v Smere-SD k téme zmierenia v spoločnosti. Potvrdil, že okrúhly stôl politických strán momentálne nebude. Dodal tiež, že rezorty intenzívne pracujú na ďalších legislatívnych krokoch. Verí, že na jeseň sa predloží lex atentát 2 a možno aj lex atentát 3.

Minister odmietol, že by sa šli rušiť národné parky. Takáčov rezort ide urobiť všetko preto, aby sa v rámci urýchlenej výsadby lesných porastov zakrývali plochy, ktoré nie sú zarastené, aby bolo dostatok stromov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: TA3, Foto: Topky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies