Szijjártó rokoval v New Yorku s Lavrovom aj o vojne na Ukrajine

NETKY.SK • 17 Júl 2024, 09:17 • 2 min
Szijjártó rokoval v New Yorku s Lavrovom aj o vojne na Ukrajine

BUDAPEŠŤ / NEW YORK - Vojna na Ukrajine a otázky bilaterálnej spolupráce vrátane projektu rozširovania atómovej elektrárne v juhomaďarskom Paksi boli hlavnými témami utorňajšieho rokovania maďarského ministra zahraničných vecí Pétera Szijjártóa so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom v New Yorku. Lavrov v New Yorku predsedá zasadnutiu Bezpečnostnej rady OSN o multilateralizme.

slovakia

left justify in out

Szijjártó k projektu Paks podotkol, že ruský Rosatom je síce hlavným dodávateľom, na projekte však pracujú aj americké, nemecké a francúzske firmy. "Ak budú americké, francúzske, nemecké a ruské spoločnosti schopné spolupracovať na jadrovom projekte, môže to byť v budúcnosti možné aj pri iných projektoch," zdôraznil.

Ministri rokovali aj o dodávkach zemného plynu a ropy. Kým s dodávkami zemného plynu z Ruska podľa Szijjártóa nie sú problémy, spoločnosť Lukoil momentálne do Maďarska cez Ukrajinu ropu nedodáva, avšak hľadá sa právne riešenie na obnovu tranzitu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: hirtv.hu
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies