Nemocnica v Rimavskej Sobote otvorila nové darcovské centrum. Do rekonštrukčných prác investovala takmer 125-tisíc eur + FOTO

NETKY.SK • 18 Júl 2024, 12:34 • 2 min
Nemocnica v Rimavskej Sobote otvorila nové darcovské centrum. Do rekonštrukčných prác investovala takmer 125-tisíc eur + FOTO

RIMAVSKÁ SOBOTA - Špičkové medicínske vybavenie, moderné priestory, prísny systém kontroly či nový objednávací systém sú benefity, ktoré prinesie nové darcovské centrum v Nemocnici v Rimavskej Sobote.

slovakia

left justify in out

Darcovia krvi, ktorí pomáhajú zachraňovať životy mnohých pacientov, tak teraz trávia čas v kompletne vynovených priestoroch, ktoré sú pre nich komfortnejšie a s radosťou sa do nich vracajú.

Ako informovala PR špecialistka siete nemocníc Penta Hospitals Bianka Krejčíová, rekonštrukčné práce trvali približne štyri mesiace a investovalo sa do nich približne 125-tisíc eur.

"Pre celú našu sieť je preto rovnako dôležité postarať sa tak o našich pacientov, ako aj o našich darcov. Práve z tohto dôvodu sme pristúpili k viacerým rekonštrukciám našich darcovských centier, medzi ktoré patrí aj darcovské centrum v rimavskosobotskej nemocnici," uviedol medicínsky riaditeľ siete Penta Hospitals Slovensko Martin Šimo.

"Verím, že toto medicínsky kvalitné a bezpečné moderné prostredie bude odteraz miestom, kam sa budú darcovia ešte radšej vracať a chvíle pomoci strávia v príjemnej atmosfére,“ dodal Šimo.

Pracovisko má v súčasnosti svetlé priestory s novým zariadením i nábytkom. Komplexná rekonštrukcia zahŕňala tiež výmenu podláh, okien či dverí. Priestory sú vybavené tromi novými pohodlnými odberovými kreslami aj vyvolávacím systémom pre darcov.

Moderné prostredie dopĺňa kvalitné medicínske vybavenie a v miestnostiach nainštalovali aj klimatizáciu. Bezpečnosť darcov zvyšujú tiež identifikačné náramky.

Darovanú krv najčastejšie potrebujú pacienti, u ktorých došlo k náhlym a veľkým stratám krvi, napríklad po autonehode alebo pri úrazoch, pacienti počas a po operačných zákrokoch, onkologickí a dialyzovaní pacienti, ženy po náročných pôrodoch či pacienti s chronickými ochoreniami alebo inými zdravotnými komplikáciami. Najmä v lete bývajú zásoby krvi častokrát nedostatočné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Penta Hospitals, Foto: FB/Nemocnice Penta Hospitals Slovensko
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies