Štúdia: Tí z generácie Z, ktorí čítajú Bibliu denne, sú šťastnejší

NETKY.SK • 19 Júl 2024, 06:30 • 2 min
Štúdia: Tí z generácie Z, ktorí čítajú Bibliu denne, sú šťastnejší

Nová štúdia našla tajomstvo šťastia pre generáciu Z: Bibliu.

slovakia

left justify in out

Generácia Z je pomerne známa s bojom s duševným zdravím, ale podľa nedávnej štúdie Americkej biblickej spoločnosti „The State of the Bible 2024“ mladí dospelí, ktorí pravidelne čítajú Bibliu, uvádzajú, že sú oveľa šťastnejší ako ich rovesníci.

Štúdia zistila, že generácia Z dosiahla skóre 12,9 na stupnici stresu, čo je výrazne viac ako generácie Baby Boomerov (6,3), generácie X (9,9) a generácia Y (11,9). Na druhej strane však dospelí generácie Z so “záujmom o Bibliu” - pravidelne čítajúci Bibliu umožňujúc ovplivniť ich životy dosiahli pôsobivo vysoké skóre v “indexe ľudskej prosperity“. Tento index meria šťastie jednotlivca, duševné zdravie, sociálne vzťahy a ďalšie faktory. Ľudia z generácie Z so záujmom o Bibliu, dosiahli na tejto škále 8,0, čo je dokonca viac ako mileniáli (7,9).

Generačné rozdiely
Generačné rozdiely
Zdroj: Atena.sk

„Musíme uznať, že mnohí v generácii Z nemajú záujem o Bibliu a majú najnižšie čísla v indexe ľudskej prosperity“ uvádza sa v štúdii. „Ale podskupina generácie Z so záujmom o Písmo má najvyššie čísla. To naznačuje, že žijú so zámerom, charakterne a sú šťastní.“

Štúdia tiež zdôraznila, že celých 55 percent ľudí generácie Z odpovedalo „áno“ na otázku, či posolstvo Biblie zmenilo ich životy.

John Farquhar Plake, hlavný inovátor Americkej biblickej spoločnosti vidí výsledky štúdie pre generáciu Z pozitívne.

"Za posledných pár rokov sme informovali o dosť znepokojivých štatistikách o generácii Z," povedal Plake. „Ako skupina sú títo 18 až 27-roční ľudia menej spojení s cirkvou a Bibliou než staršie generácie. Tiež prežívajú viac stresu a majú menej nádeje. Ale čo tí v generácii Z, ktorí majú záujem o Písmo? Na škále ľudskej prosperity dosahujú vyššie skóre ako iní mladí dospelí z generácie Z, ktorí nečítajú Bibliu."

„Je potrebné vykonať ďalší výskum, ale štúdia naznačuje, že na špecifické výzvy, ktoré bránia mladým dospelým v prosperite je potrebné pravidelné spojenie s Bohom v Písme,“ uzavrel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Revelantmagazine.com, Foto: Owlcation.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies