Žilina investovala 426-tisíc eur do bezpečnosti a komfortu. Mesto otvorilo zrekonštruovanú lávku pre peších a cyklistov

NETKY.SK • 19 Júl 2024, 11:37 • 2 min
Žilina investovala 426-tisíc eur do bezpečnosti a komfortu. Mesto otvorilo zrekonštruovanú lávku pre peších a cyklistov

ŽILINA - Lávka pre peších a cyklistov na Centrálnej ulici v Žiline je opäť v prevádzke, pôvodný nevyhovujúci technický stav si vyžiadal jej demontáž koncom apríla, o mesiac neskôr osadili nový most. Ako informovala hovorkyňa mesta Žilina Zuzana Ondrášová, radnica do rekonštrukcie investovala 426-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Lávka na Centrálnej ulici bola odbornou diagnostikou zaradená k najrizikovejším a najvyťaženejším mostom v Žiline ešte pred troma rokmi. Okrem pešieho prepojenia je dôležitá aj pre cyklistov, keďže sa na ňu napája cyklotrasa.

"Zrekonštruovať ju tak, aby bola bezpečná a umožnila pohodlný presun pre všetkých užívateľov, bolo dôležitým krokom v rámci ambícií radnice podporovať a rozvíjať nemotorovú infraštruktúru v našom meste a jeho okolí. Ďakujem nielen obyvateľom za ich trpezlivosť počas stavebných prác, ale aj všetkým, ktorí sa podieľali na úspešnej realizácii tohto projektu," povedal primátor mesta Žilina Peter Fiabáne.

Radnica avizovala rekonštrukciu mosta už vo februári, od projektu si sľubovala zároveň estetické zlepšenie verejného priestoru. 

"V apríli tohto roka sa lávka kompletne uzavrela a demontovala. Približne o mesiac neskôr sa osadil nový most. Rekonštrukcia sa nezaobišla bez obmedzení a výluk mestskej hromadnej dopravy. Mesto bude ešte pokračovať v dokončovacích prácach, ktoré zahŕňajú výmenu zábradlí na chodníkoch a schodisku od zastávok MHD. Z dôvodu bezpečnosti sa tu preto počas letných prázdnin bude nachádzať dočasné oplotenie," uviedla Zuzana Ondrášová.

Projekt rekonštrukcie lávky prepájajúcej sídliská Hliny a Solinky nadväzuje na zrealizované opravy mostov na sídlisku Vlčince, medzi ktoré patria lávka pre peších na Obchodnej ulici či most na Ulici Matice slovenskej. Aktuálne samospráva dokončuje rozsiahlu rekonštrukciu mosta na Ulici sv. Cyrila a Metoda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Žilina, Foto: zilina.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies