Slovenskí slalomári nabrali smer Paríž. Chcú predĺžiť medailovú sériu + VIDEO

NETKY.SK • 19 Júl 2024, 15:00 • 2 min
Slovenskí slalomári nabrali smer Paríž. Chcú predĺžiť medailovú sériu + VIDEO

BRATISLAVA - Pod olympijskými kruhmi chcú pokračovať v sérii kovov, ktoré v tomto športe získali pre Slovensko na všetkých doterajších OH.

slovakia

left justify in out

Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome v piatok odišli do Paríža. Pod piatimi olympijskými kruhmi chcú pokračovať v sérii kovov, ktoré v tomto športe získali pre Slovensko na všetkých doterajších OH v histórii samostatnosti.

Bohaté skúsenosti s účasťou na olympiáde majú medailisti Jakub Grigar s Matejom Beňušom, druhá účasť čaká Elišku Mintálovú a debutantkou bude Zuzana Paňková.

Pri svojej druhej účasti možno medzi medailové nádeje radiť aj 25-ročnú Mintálovú. 

"Je na mne, čo tam ukážem, chcem si najmä užiť celú atmosféru a podať svoj najlepší výkon. Budem sa snažiť ukázať jazdy, ktoré mám natrénované a uvidíme, ako to vypáli v cieli," povedala strieborná medailistka.

Eliška Mintálová
Eliška Mintálová
Zdroj: Netky

Grigar bude bojovať o medailu po tretí raz. Na OH 2016 v Riu de Janeiro skončil v K1 piaty, pred troma rokmi získal striebro v Tokiu. 

"Veľmi sa na to tešíme, pretože čakanie na OH je vždy veľmi dlhé. Všetci sme vždy nadšení, že môžeme konečne vycestovať a pokúsiť sa dosiahnuť dobré výsledky, preto je atmosféra super. Nerád by som hovoril o konkrétnych miestach, ale bol by som rád, keby sa mi podarilo zájsť dobrú jazdu bez väčších chýb," povedal Grigar, ktorý predĺžil v Japonsku medailové ťaženie slovenských slalomárov.

Jakub Grigar
Jakub Grigar
Zdroj: Netky

Práve najmladšia členka slalomárskej výpravy si pred premiérou na OH nedáva veľké ciele.

"Ambície mám rovnaké, ako na všetkých pretekoch. Určite chcem ísť finále, v ktorom je všetko možné. Samozrejme, je to najväčší športový sviatok, ale ja sa vždy snažím podať najlepší výkon. Do Paríža cestujem s obrovskou radosťou, neskutočne sa teším a už mi začínajú lietať v bruchu motýliky," povedala 19-ročná Paňková, ktorá sa bude chcieť oprieť aj o poznatky svojich skúsenejších kolegov.

Zuzana Paňková
Zuzana Paňková
Zdroj: Netky

Tretia účasť čaká aj najstaršieho z kvarteta Beňuša. Premiéru si odbil v Riu, kde získal v C1 striebro a na tokijských hrách bol šiesty. 

"Pocit zodpovednosti bol u mňa asi najväčší na prvej olympiáde. Tým, že som po piatich hrách vyradil Michala Martikána, tak sa očakávalo, aby som pokračoval v jeho medailovej šnúre. To sa mi podarilo, ale teraz si to viac-menej iba užívam a je to u mňa uvoľnenejšie," povedal 36-ročný olympionik.

Matej Beňuš
Matej Beňuš
Zdroj: Netky


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Netky, Foto: Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies