Bidena sme preferovali, bol pre nás predvídateľnejší, tvrdí hovorca Kremľa Peskov

NETKY.SK • 22 Júl 2024, 11:12 • 2 min
Bidena sme preferovali, bol pre nás predvídateľnejší, tvrdí hovorca Kremľa Peskov

MOSKVA - Oznámenie amerického prezidenta Joea Bidena, že sa nakoniec nebude usilovať o druhý mandát a odstupuje z volieb, rezonuje aj v Rusku. Kremeľ údajne Bidena ako americkú hlavu štátu „preferoval“. Uviedol to Dmitrij Peskov, hovorca prezidenta Vladimíra Putina. Vysvetlil, že Biden bol pre Rusov „predvídateľnejší“.

slovakia

left justify in out

Pre telegramový kanál zvaný SHOT sa vyjadril Putinov hovorca Dmitrij Peskov. Uviedol, že podľa Putina bol Biden „predvídateľnejším kandidátom“, a tým pádom bol „pre Rusko preferovaným“. Jedným dychom však mal Peskov povedať, že na určenie, kto bude budúcim americkým prezidentom, je stále skoro. „Máme štyri mesiace do volieb, a to je veľmi dlhá doba, počas ktorej sa môže veľa zmeniť. Musíme byť trpezliví a zblízka sledovať, čo sa stane ďalej,“ uviedol hovorca Putina.

Upresnil aj hlavné ciele Kremľa: „Našou prioritou je dosiahnuť ciele špeciálnej vojenskej operácie,“ povedal Peskov s odkazom na ruskú inváziu na Ukrajinu začatú pred viac ako dvoma rokmi. USA vo vojne stoja za Ukrajinou, ktoré poslali rad vojenskej výzbroje v hodnote miliárd dolárov.

Biden sa staval ostro proti Putinovi, s ktorým sa ako prezident stretol naposledy na summite vo švajčiarskej Ženeve v roku 2021, teda pred začiatkom ruskej agresie na Ukrajine.

Naproti tomu Trump sa s Putinom zišiel viackrát a tvrdil, že vie, ako naňho. Rovnako dnes hlási, že keby sa vrátil do Bieleho domu ako hlava štátu, vojnu by vraj okamžite vyriešil. Nepovedal však, akým spôsobom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN / SHOT, Kommersant, Foto: 1Lurer.am
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies