Meteorológovia zaktualizovali výstrahy na pondelok, žltá platí pre 33 okresov Slovenska

NETKY.SK • 22 Júl 2024, 13:19 • 2 min
Meteorológovia zaktualizovali výstrahy na pondelok, žltá platí pre 33 okresov Slovenska

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na pondelok výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami. Ako informujú meteorológovia na svojom webe, do našej oblasti od západu vrcholí prílev teplého vzduchu, je teplo a dusno. Žltých okresov s výstrahou je 33 a ojedinele sa očakáva maximálna teplota vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Varovanie platí pre okresy Bratislava, Pezinok, Senec, Banská Štiavnica, Detva, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Zvolen, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Bánovce nad Bebravou, llava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Prievidza, Trenčín, Komárno, Levice, Nitra, Nové Zámky, Topoľčany, Zlaté Moravce, Šaľa, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Piešťany a Trnava.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozorňuje SHMÚ.

Mapa na pondelok
Mapa na pondelok
Zdroj: shmu.sk


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Slovenský hydrometeorologický ústav, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies