Ľudia pribehli na miesto zosuvu pôdy, zasypal ich ďalší. Silné dažde v Etiópii majú desiatky obetí + VIDEO

NETKY.SK • 23 Júl 2024, 18:22 • 2 min
Ľudia pribehli na miesto zosuvu pôdy, zasypal ich ďalší. Silné dažde v Etiópii majú desiatky obetí + VIDEO

ADDIS ABEBA - Počet obetí dvoch pondelkových zosuvov pôdy na juhu Etiópie vzrástol na 157, píše agentúra Reuters s odkazom na predstaviteľov etiópskych úradov. V pondelok zástupca okresu Gofa uviedol, že nešťastie si vyžiadalo najmenej 50 mŕtvych.

slovakia

left justify in out

Zosuv pôdy podľa pondelkového oznámenia úradov spôsobili silné dažde. Druhý zosuv nastal vo chvíli, keď osobám zavaleným pri prvom zosuve prišlo veľa ľudí na pomoc.

Medzi mŕtvymi sú podľa skoršieho oznámenia úradov aj ženy, deti a príslušníci polície. Zástupcovia úradov zároveň varovali, že počet obetí môže narastať, pretože záchranné a vyslobodzovacie práce pokračujú.

Zosuv sa stal v štáte Južnej Etiópie, ktorý sa nachádza na juhovýchode krajiny. Oblasť je vzdialená zhruba desať hodín jazdy od hlavného mesta, píše agentúra AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, AFP, Foto: ČTK / Profimedia
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies