ŠIALENÝ poplatok na pláži v Chorvátsku: Ľahli ste si na vlastný uterák? ZAPLAŤTE!

NETKY.SK • 28 Júl 2024, 10:08 • 2 min
ŠIALENÝ poplatok na pláži v Chorvátsku: Ľahli ste si na vlastný uterák? ZAPLAŤTE!

CHORVÁTSKO - Chorvátov a dovolenkárov poriadne nahneval bizarný poplatok na miestnej pláži. Médiá už kontaktovali inšpekciu.

slovakia

left justify in out

Chorvátsko aj tento rok čelí kritike za vysoké ceny. Aktuálne médiami preletel ďalší prípad, ktorý poriadne vytočil dovolenkárov. Ak sa vyberiete do Vodíc, môže vás prekvapiť cenník na jednej z pláží. Majiteľ plážového baru vymyslel nepríjemnú pascu na turistov.

Za ležadlo si účtuje 10 eur. Za plážový baldachýn zaplatíte 43 eur. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby si nepýtal aj 4 eurá za to, že si niekde ľahnete na vlastný uterák. Vraj je to poplatok za prenájom miesta.

Na prípad, ktorý nahneval aj domácich, upozornil server Morski.hr. Portál kontaktoval majiteľa plážového baru. Podľa neho nejde o verejnú pláž, ale o súkromný majetok, ktorý je od nej vzdialený desať metrov. Uviedol, že nepotrebuje žiadne povolenia a ak bude chcieť, môže si účtovať aj za vzduch.

Server pripomína, že aby mohol plážový bar účtovať podobné poplatky, musí vystavovať faktúry. To sa však nedeje a preto sa rozhodli, že kontaktujú miestne úrady a inšpekciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Morski.hr, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies