Martin: Medvedica s troma mláďatami zaútočila na cyklistu

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 10:03 • 2 min
Martin: Medvedica s troma mláďatami zaútočila na cyklistu

MARTIN - Na známom turistickom chodníku, ktorý vedie až na Chatu pod Chlebom, zaútočila medvedica na súrodencov. Obaja boli na bicykloch a muža uhryzla do nohy.

slovakia

left justify in out

Zranenia dolnej a hornej končatiny utrpel v stredu 34-ročný cyklista. Po zraneniach bol prevezený do nemocnice. Na mieste boli hasiči, záchranári aj policajti.

Medvedica mala pri seba aj tri mláďatá. Incident sa stal v časti Zajacová pod Chlebom v katastrálnom území obce Šútovo v okrese Martin. Potvrdila to žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. Obyvateľov polícia žiada o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v prírode.

Oznámenie o útoku medveďa na cyklistu prijali z tiesňovej linky 112 v podvečerných hodinách. "Po príchode policajnej hliadky na miesto bolo zistené, že medveď hnedý napadol muža počas jazdy na bicykli. So zranením dolnej a hornej končatiny bol prevezený do nemocnice," konkretizovala Kremeňová.

Ubezpečila, že bol vyrozumený aj Zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý na mieste robí ďalšie opatrenia. "Polícia poskytla zásahovému tímu súčinnosť pri pátraní po medveďovi, ktorého sa nepodarilo nájsť," dodala hovorkyňa.

Podľa zástupcu hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Richarda Bolješika vyslali k zranenému jednu ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci. "Záchranári po prvotnom ošetrení previezli muža s otvorenými ranami predkolenia do Univerzitnej nemocnice Martin," konkretizoval.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ Žilina, Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, Foto: fotoma.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies