Pre lesný požiar v talianskej Apúlii evakuovali zhruba 1000 turistov +VIDEO

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 10:11 • 2 min
Pre lesný požiar v talianskej Apúlii evakuovali zhruba 1000 turistov +VIDEO

RÍM - Približne 1000 turistov evakuovali v stredu v juhotalianskom regióne Apúlia po vypuknutí lesného požiaru, oznámili tamojší hasiči.

slovakia

left justify in out

Požiar v zalesnenej oblasti na pobreží polostrova Gargano, kde sa nachádza rovnomenný národný park, sa pokúšajú dostať pod kontrolu aj tri hasiace lietadlá Canadair a vrtuľník.

"S požiarom sa bojuje zo zeme aj zo vzduchu," povedal pre AFP hovorca hasičov, pričom potvrdil, že evakuovaných bolo približne 1000 turistov. Podľa medializovaných správ sú medzi nimi aj dovolenkári z rekreačného komplexu pri zálive San Felice.

"Situácia je kritická," povedal už predtým novinárom Giuseppe Nobiletti, starosta neďalekého mesta Vieste. Zároveň vyjadril obavy z toho, že vietor zatláča plamene práve smerom k turistickému komplexu.

Po týždňoch horúčav dochádza teraz v Taliansku takmer denne k lesným požiarom, a to obzvlášť na juhu krajiny či na ostrovoch. AFP pripomína, že minulý týždeň zahynuli dvaja hasiči pri boji s plameňmi neďaleko mesta Matera v regióne Basilicata, ktorý susedí práve s Apúliou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP, Foto: The Guardian / ANSA
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies